Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 вересня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 вересня 2023 року

29 Вересня 2023
455
29 Вересня 2023
09:41

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 вересня 2023 року

455
Мобілізація представників нацменшин у Росії, стурбованість Румунії, Чорноморський флот — не флот.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 вересня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер»            

У ранковому блоці каналу «FreeДом» воєнний експерт Іван Ступак розповів про проблеми зі злагодженістю у військах окупантів: досить часто стаються випадки «дружнього вогню», а на передову надсилають боєприпаси без бойової частини, так звані «болванки».

Співзасновник фонду «Вільна Бурятія» Володимир Будаєв повідомив, що буквально в кожному населеному пункті Бурятії є бодай один загиблий мобілізований.

Журналістка російського видання «Верстка» Ріта Логінова відзначила небажання трудових мігрантів працювати в Росії через страх опинитися на фронті.

Російська політологиня, редакторка порталу «After Empire» Ольга Курносова назвала відео, на якому 15-річний син Кадирова б'є ногами чоловіка, затриманого російськими спецслужбами за спалення Корану, спробою відволікти увагу суспільства від стану здоров'я Кадирова-старшого.

Засновник проекту Re:Open Ukraine Дмитро Тужанський пояснив, чому в Словаччині зросла загроза приходу до влади проросійських сил: історично словаки потерпали від угорців і вбачали в Росії «оплот панславізму», за який можна зачепитися.

У блоці каналу «Інтер» речник ВМС України Дмитро Плетенчук не зміг підтвердити загибель унаслідок удару по штабу Чорноморського флоту Росії в окупованому Севастополі командувача флоту Соколова.

Президент Української зернової асоціації Микола Горбачов подякував Збройним Силам України за функціонування «зернового коридору», яке уможливлює експорт українського збіжжя без участі Росії.

Син екс-президента Республіки Ічкерія Анзор Масхадов розповів, що росіяни намагалися кидати у вогонь війни представників нацменшини ще під час Чеченських воєн.

Експерт з міжнародних відносин Євген Добряк зазначив, що Румунія не активуватиме 5 статтю договору НАТО, обмежуючись висловленням занепокоєння щодо уламків російських дронів на своїй території. Більш активні дії можливі лише у випадку цілеспрямованого удару, завданого росіянами по румунських об'єктах інфраструктури.

Російський журналіст Ігор Яковенко уявив, що сталося б, якби в телецентрі «Останкіно» раптово зникло усе, вироблене західними країнами: будь-яка трансляція виявилася б неможливою, а коридорами ходили б голі люди.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» військово-морський експерт видання Defense Express Володимир Заблоцький закликав вживати щодо чорноморського флоту Росії правильний термін: не «флот», а «флотилія», бо після затоплення крейсеру «Москва» у росіян немає кораблів найвищого рангу.

Дипломат Олександр Левченко назвав початок грудня цілком ймовірним терміном початку реальних переговорів про вступ України до Європейського Союзу. 

Російський медійник Сергій Асланян розтлумачив зміст рішення Держдуми про те, що депутати мають користуватися вітчизняними автомобілями: насправді вони зобов'язані це робити лише на своїх округах, а в тих, хто був обраний за партійним списком, округів немає.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
455
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду