Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 вересня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 вересня 2023 року

28 Вересня 2023
434
28 Вересня 2023
17:44

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 вересня 2023 року

434
Удар по штабу ЧФ РФ у Севастополі, розкішне життя Лукашенка, план ліквідації Путіна
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 вересня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1»            

У блоці каналу «FreeДом» керівник військових програму центру «Стратегія ХХІ» Павло Лакійчук розповів про завдання, яке українські генерали поставили на 2023 рік: щоб удари окупантів не залишалися без відповіді. Це завдання нині успішно виконується.

Викладачка Одеського національного університету Ольга Брусиловська пояснила зростання популярності популістів у таких країнах, як Словаччина: через війну проти України європейці відчули удари по власній кишені та втратили відчуття захищеності.

У блоці каналу «Інтер» воєнний експерт Іван Ступак зазначив, що удар, завданий по штабу Чорноморського флоту у Севастополі, окрім особового складу, знищив також цінну документацію і телефони спецзв'язку: «Доведеться контактувати з Кремлем менш захищеними каналами».

Заступник представника Президента в Криму Денис Чистіков озвучив причини радикалізації суспільства на півострові: бізнес не зміг отримати доходи під час курортного сезону, а люди побачили бездіяльність окупаційної адміністрації в тому, що стосується укриттів.

Радник Світлани Тихановської Франак Вячорка прокоментував інформацію про нову шикарну резиденцію самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка: той дуже любить розкіш, як і всі диктатори, проте ретельно це приховує, адже стільці за 20 тисяч доларів не в'яжуться з образом «простого сільського хлопця», який Лукашенко створював 30 років.

Російський політолог Дмитро Орєшкін вважає, що російське суспільство перебуває на другому етапі сприйняття війни — хоче ментально відгородитися від неї. Проте незабаром може настати й третій етап: коли доведеться подумки визнавати свою дурість, але на ділі відбуватиметься пошук зрадників та ворогів всередині країни.

У блоці «1+1» російський соціолог та політолог Ігор Ейдман назвав відео, на якому 15-річний син Кадирова б'є ногами чоловіка, затриманого російськими спецслужбами за спалення Корану, піар-ходом і спробою Кадирова позиціонувати себе як захисника ісламу. Проте суспільна думка все ж не симпатизує показному насильству, переконаний Ейдман. 

Воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко не вважає вагомими докази того, що адмірал ЧФ Соколов пережив атаку на штаб флоту в Севастополі: за висловом Коваленка, «пацієнт швидше мертвий, ніж живий».

Російський опозиціонер В'ячеслав Мальцев заявив, що він та його соратники мають завдання фізично ліквідувати Путіна до нового року. Більш того, у цього руху вже був, за словами Мальцева, шанс здійснити задумане, проте тоді замах не встигли здійснити через обмаль часу на пошук виконавця.

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк порадив не будувати ілюзій, що в Кремлі нібито змінилася позиції щодо війни проти України. За його словами, там досі мислять категоріями реінкарнації Радянського Союзу та ненавидять Україну так, що застосовують геноцидні практики.

Політтехнолог Борис Тизенгаузен прокоментував суперечливі заяви Папи Римського Франциска щодо війни Росії проти України: «Навряд чи промови Папи пишуть кремлівські спічрайтери. Але йому, як лідеру релігійної організації, дуже просто говорити про мир у всьому світі та про необхідність сідати за стіл переговорів».

Американський політик Борис Пінкус назвав заяви експрезидента США Дональда Трампа щодо України спробою залучити на свій бік у президентській кампанії близько 6-7 мільйонів американців, для яких війна не є важливою. Задля повернення до Овального кабінету Трамп, вважає Пінкус, «заплатить будь-яку ціну».   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
434
Теги:
Читайте також
25.09.2023 15:28
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
452
25.09.2023 10:14
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
271
24.09.2023 14:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
306
23.09.2023 13:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
379
22.09.2023 12:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
184
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду