Відеокліп добровольця АТО Олександра Ткачука зібрав на YouТube понад 40 тисяч переглядів

29 Жовтня 2014
6591
29 Жовтня 2014
15:14

Відеокліп добровольця АТО Олександра Ткачука зібрав на YouТube понад 40 тисяч переглядів

6591
Відеокліп добровольця АТО Олександра Ткачука зібрав на YouТube понад 40 тисяч переглядів

25-річний буковинець, доброволець батальойну територіальної оборони, що воює в зоні АТО, Олександр Ткачук зняв під час відпустки відеокліп  «Я не дозволю вбивати свого брата!» на пісню Марини Тимофійчук. Про свою роботу, яка на YouТube зібрала з 21 вересня більше 40 тисяч переглядів, він розповів у інтерв'ю гезеті «День».

 

Олександр Ткачук, який також захоплюється фотографією,  знято відеокліп за 48 годин. «Хороші ідеї приходять зненацька. Під час відпустки зустрівся з Мариною, і вона попросила візуалізувати одну з її пісень. Цю композицію молода співачка написала ще на початку Революції Гідності, після побиття студентів... Згодом виконувала її на чернівецькому Майдані. Пройшов час, а слова "Я не дозволю вбивати свого брата!" залишилися дуже актуальними, і тепер стали ще більш реальними та близькими для кожного українця», - розповів режисер в інтерв'ю «Дню».

 

Олександр Ткачук розповів також, що спочатку творці кліпу хотіли подати декілька кадрів, де дівчина співає, а решту «перекрити» відеорядом із АТО. «Але потім  я вирішив, що краще зробити кліп, у якому, передусім, були б зрозумілі символи, а не кров, смерть і війна, бо вважаю, що цим українського глядача, на жаль, вже не пройняти. Найперше - це поле і земля, те що для українців надважливе споконвіків...Кліп невипадково чорно-білий, бо вважаю, що в час війни не існує інших кольорів. Є біле і чорне, добро і зло, захисник і ворог, правда і брехня, життя і смерть. Не випадковий і білий колір костюмів головних героїв, адже це, насамперед, символ очищення... Власне, духовного і розумового очищення, яке нині відбувається з українською нацією», - розповів режисер, який і сам знявся у кліпі (чоловік з козацьким чубом).

 

Кліп було знято власним коштом. Над відео роботою працював також оператор Іван Морараш, який допоміг зі знімальною технікою. Творцям вдалося позичити у знайомих відеомитців квадрокоптер, яким вони зняли кадри з висоти.

 

Зараз Олександр Ткачук повернувся з відпустки до зони АТО. Він розповів, що побратими ще не бачили його відеороботу, але незабаром він їм її покаже. «Бо саме для них його і зняли. Впевнений, що мистецтво під час війни, а тим паче на передовій, - це те, що розбавляє чорну рутину горя і пороху та надихає на перемогу», - зазначив режисер.

 

 

Нагадаємо, режисер Крістіан Жерегі, який пішов добровольцем для захисту України в зону АТО, знімає там цикл фільмів про війну на сході України «Край Землі: Зона АТО», стрічки виходять у програмі «Хоробрі серця» на телеканалі «1+1».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6591
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду