Журналіст РТР підготував Захарченка до заяви про загибель співробітника Червоного Хреста

5 Жовтня 2014
7119
5 Жовтня 2014
17:40

Журналіст РТР підготував Захарченка до заяви про загибель співробітника Червоного Хреста

7119
Журналіст РТР підготував Захарченка до заяви про загибель співробітника Червоного Хреста

Співробітники МВС України перехопили переговори очільників ДНР із кореспондентом телеканалу РТР. Як свідчить аудіозапис, так звана ДНР фальсифікує причину загибелі представника місії міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

 

Учасниками розмови є голова терористичної ради міністрів ДНР Олександр Захарченко, міністр оборони Володимир Кононов і спеціальний кореспондент російського телеканалу РТР Євген Піддубний.

 

 

 

 

Олександр Захарченко та Євген Піддубний домовляються про те, що представлять ЗМІ нібито експертні висновки про атаку українськими силами з Авдіївки. При цьому вони хочуть акцентувати на тому, що українські військові буцімто застосовували касетні бомби з фосфором.

 

Як пише Insider, співробітник МКЧХ загинув 2 жовтня в Донецьку в результаті обстрілу внаслідок осколкових поранень. Прри цьому постраждали також п'ятеро мирних мешканців.

 

3 жовтня постійний представник України при Організації Об'єднаних Націй Юрій Сергєєв заявив про наявність доказів причетності проросійських бойовиків до вбивства співробітника Червоного Хреста.

 

Після цього випадку Місія Міжнародного комітету Червоного Хреста призупинила свою оперативну діяльність у Донецьку. Представник МКЧХ в Україні Аліна Мурзаєва прокоментувала це рішення так: «Місія МКЧХ працює в семи містах України, до роботи залучені 120 працівників, близько 50 з них є громадянами інших держав. Однак, наразі оперативну діяльність працівників місії призупинили на декілька днів для того, щоб розібратися в ситуації, яка склалася. І лише згодом ми приймемо рішення щодо подальшої роботи в Україні».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7119
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду