Міністр оборони відмовився відповідати на питання про «Іловайський котел» у присутності журналістів (ОНОВЛЕНО)

Міністр оборони відмовився відповідати на питання про «Іловайський котел» у присутності журналістів (ОНОВЛЕНО)

1 Жовтня 2014
6757
1 Жовтня 2014
16:13

Міністр оборони відмовився відповідати на питання про «Іловайський котел» у присутності журналістів (ОНОВЛЕНО)

6757
Міністр оборони відмовився відповідати на питання про «Іловайський котел» у присутності журналістів (ОНОВЛЕНО)
Міністр оборони відмовився відповідати на питання про «Іловайський котел» у присутності журналістів (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 1 жовтня, міністр оборони України Валерій Гелетей відмовився відповідати на запитання у присутності журналістів під час засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо розслідування подій в зоні АТО під Іловайськом (Донецька область). Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Валерій Гелетей заявив, що готовий надати народним депутатам усю необхідну інформацію, однак, зробить це на закритому засіданні без представників ЗМІ. «Хочете предметно спілкуватися - будь ласка. Тут є всі відповіді, але надам я їх без журналістів», - сказав він, демонструючи папку з документами.

 

У свою чергу, голова ТСК, народний депутат Андрій Сенченко звинуватив міністра оборони у блокуванні роботи парламентської комісії.

 

Водночас, член комісії, народний депутат Володимир Яворівський нагадав, що у залі знаходяться представники російських ЗМІ, тож попросив поставити на голосування питання про виключення представників ЗМІ з зали і продовження роботи комісії у режимі закритого засідання.

 

Більшість членів комісії відхилили таку пропозицію на голосуванні, тож засідання і допит міністра оборони продовжився. Однак міністр Гелетей заявив, що не буде давати жодних відповідей для ЗМІ і «хоче предметного спілкування», і залишив засідання ТСК.

 

Після свого демаршу Валерій Гелетей заявив журналістам, як повідомляє «Укрінформ», що переконаний у тому, що оцінку бойовим діям, які проводилися в місті Іловайську Донецької області, не можуть давати політики. «Питання бойових дій та операцій не може піддаватися оцінці політиками, і це цілком зрозуміло», - сказав він.

 

Валерій Гелетей зауважив, що перевірку щодо подій в Іловайську наразі проводить Генеральна прокуратура, і саме туди він надає всі необхідні матеріали та пояснення. «Кожен відповідальний керівник, кожен відповідальний за сектор у рамках розслідування проходить перевірку. Військові прокурори відповідно задають ті питання, які безпосередньо стосуються конкретних епізодів, які відбувалися, в тому числі біля Іловайська», - наголосив він.

 

Міністр також заявив, що сподівався обговорити обставини в Іловайську з відповідними експертами, які мають допуск до державних таємниць. «І коли голова комісії починає по тих відповідях, які ми надали письмово, задавати питання для того, щоб преса почула, для того, щоб це набуло широкого загалу, то це є неприйнятні речі, тому що за кожним абзацом, за кожним реченням стоїть і життя людей, і в майбутньому для них можлива небезпека», - підкреслив він.

 

Водночас канал «Еспресо.TV» повідомляє, що в прямому ефірі транслює 1 жовтня засідання тимчасової комісії з розслідування Іловайської трагедії.

 

Сайт «Еспресо TV» також нагадує, що керівники Міноборони та Генштабу на засіданні ТСК щодо трагедії в Іловайську відмовилися надавати свідчення щодо проведення цієї операції, посилаючись на секретність інформації.

 

Нагадаємо, наприкінці серпня  міністр оборони України Валерій Гелетей заявив, що з 28 серпня припинив надання військової інформації про ситуацію в зоні АТО під Іловайськом (Донецька область) через ризик для українських сил.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6757
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду