Російські ЗМІ почали відкрито повідомляти про своїх військових, що воюють в Україні

Російські ЗМІ почали відкрито повідомляти про своїх військових, що воюють в Україні

5 Вересня 2014
13177
5 Вересня 2014
11:22

Російські ЗМІ почали відкрито повідомляти про своїх військових, що воюють в Україні

13177
Російські ЗМІ почали відкрито повідомляти про своїх військових, що воюють в Україні
Російські ЗМІ почали відкрито повідомляти про своїх військових, що воюють в Україні

Російський «Первый канал» та російська радіостанці «Эхо Москвы» визнали, що російські солдати воюють і гинуть в Україні. Про це повідомляють канал «112 Україна» і УНІАН.

 

4 серпня у випуску новин «Первого канала» з'явився сюжет про поховання в місті Костромі (Росія) загиблого російського десантника Анатолія Травкіна, який брав участь у боях на сході України.Травкін поїхав в зону АТО місяць тому. Телеканал заявив, що офіційно загиблий взяв відпустку у військовій частини, в якій служив. Також у цьому сюжеті згадується акція пам'яті російського військового Сергія Ждановича у місті Електрогорську (Московська область), який загинув у травні в ході боїв за донецький аеропорт. Його рідні знали, куди він поїхав. Хоча російський канал не визнав, що в Україні воює регулярна армія за наказом свого командування, але все ж таки надав підтвердження смертям російських військових на українській території.

 

Водночас підтвердження того, що російським військовим наказують відправлятись для наступальних дій на Донбас, повідомив заступник головного редактора радіостанції «Эхо Москвы» Володимир Варфоломєєв. На своїй сторінці у Facebook він повідомив, що до редакції зателефонував батько танкіста-контрактника, якого відправляють до Маріуполя (Донецька область) після боїв під Донецьком.

 

«Зараз до редакції зателефонував чоловік. Каже, що його сина, танкіста-контрактника відправляють до Маріуполя. Той подзвонив додому і сказав, що не хоче знову туди. Знову, тому що він вже був в м'ясорубці під Донецьком, і, на відміну від товаришів по службі, зміг повернутися в частину», - написав заступник головного редактора.

 

Також Володимир Варфоломєєв зазначив, що порадив батьку танкіста звернутися до солдатських матерів. «Але їх порада: їхати на місце «навчань», звертатися до прокуратури та вимагати розірвання контракту, здається, налякала його ще більше. І скільки зараз в країні таких батьків?..», - написав пан Варфоломєєв.

 

 

Нагадаємо, 2 вересня в російській газеті «Псковская губерния» опублікували матеріал про те, що в ході бойових дій на території України практично повністю знищена 1-а рота 76-ї псковської дивізії ВДВ, відповідна інформація з'явилася і на сайті видання. Пізніше сайт газети був заблокований.

 

29 серпня на видавця цієї газети Лева Шлосберга було скоєно напад. В результаті вінотримав струс мозку, перелом носа, гематоми на обличчі й тілі. Пан Шлосберг пов'язав інцидент з розслідуванням загибелі псковських десантників при нез'ясованих обставинах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13177
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду