British Council представить фільми про мистецтво у проекті «Леви своїх не лишають» на допомогу воякам АТО

British Council представить фільми про мистецтво у проекті «Леви своїх не лишають» на допомогу воякам АТО

2 Вересня 2014
7969
2 Вересня 2014
12:24

British Council представить фільми про мистецтво у проекті «Леви своїх не лишають» на допомогу воякам АТО

7969
British Council представить фільми про мистецтво у проекті «Леви своїх не лишають» на допомогу воякам АТО
British Council представить фільми про мистецтво у проекті «Леви своїх не лишають» на допомогу воякам АТО

Британська Рада в Україні (British Council) представить чотири документальні стрічки про мистецтво у рамках благодійного проекту Національного художнього музею «Леви своїх не лишають». Проект присвячено зборам коштів на лікування поранених військових та допомогу постраждалим музеям у зоні бойових дій, повідомляє прес-служба Британської Ради.

 

У рамках проекту «Леви своїх не лишають» пройдуть творчі зустрічі, майстер-класи, концерти, кінопокази з обговореннями, книжковий обмін, мистецька лотерея тощо. Британська Рада долучається до проекту та проведе серію показів стрічок із щорічної добірки найкращих документальних фільмів Великої Британії Grierson Documentaries. Стрічки демонструватимуться англійською мовою без субтитрів. Кожен показ супроводжуватиметься обговоренням українською мовою із лекторами Культурного проекту.

 

У рамках проекту будуть продемонстровані чотири документальні стрічки:

- 7 вересня о 15.00 - Lucian Fred: Painted Life. Історія життя та творчості британського митця Люсьєна Фройда, чиї роботи вважаються одними з найкращих мистецьких доробок минулого століття. Фільм розказує про неординарного художника, якого всесвітня слава спіткала у поважному віці, і який залишався вірним портретному живопису та оголеній натурі.

-21 вересня о 15.00 - David Hockney: A Bigger Picture. Надихаюча розповідь про одного з ключових творців британського поп-арту Девіда Хокні, якого британці називають своїм улюбленим «генієм-сучасником». Зйомка фільму тривала три роки, у період, коли Хокні виповнилося 70 років, та він працював над завершенням своєї найбільшої картини на пленері. Це історія незвичайного повернення художника з Каліфорнії додому, у Йоркшир, та про те, що надихає Хокні на старості літ.

-12 жовтня о 15.00 - Only When I Dance. Фільм, в якому оповідається історія двох темношкірих підлітків Ірлана та Ісабели з бідних районів Ріо-де-Жанейро, які мріють про світову сцену та балет. Танець є для них можливістю вирватися з нинішніх нетрів та жити бажаним життям за кордоном, у США.

-26 жовтня о 15.00 - Arena: aka Norman Parkinson. Документальна стрічка ВВС про гламурне життя та довготривалу кар'єру всесвітньо відомого фешн-фотографа Нормана Паркінсона, присвячена сторіччу з дня його народження. Норман Паркінсон був відомий своїми зйомками для видань Harper's Bazaar, Vogue, Queen, а згодом став фотографом королівської сім'ї. Стрічка містить архівні матеріали та ексклюзивні інтерв'ю Паркса (як його називали колеги), починаючи з 1965.

 

Покази фільмів у рамках проекту «Леви своїх не лишають» пройдуть у лекційній залі Національного художнього музею України за адресою: Київ, вул. М. Грушевського, 6. Вхід вільний, проте організатори запрошують відвідувачів залишити для воїнів зони АТО листи, а також зробити посильні грошові пожертви, обмінявши їх на символічних «левів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7969
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду