Головред «Цензор.нет» вимагає розслідування дій і бездії військового командування під Іловайськом

Головред «Цензор.нет» вимагає розслідування дій і бездії військового командування під Іловайськом

31 Серпня 2014
8719
31 Серпня 2014
16:47

Головред «Цензор.нет» вимагає розслідування дій і бездії військового командування під Іловайськом

8719
Головред «Цензор.нет» вимагає розслідування дій і бездії військового командування під Іловайськом
Головред «Цензор.нет» вимагає розслідування дій і бездії військового командування під Іловайськом

Сьогодні, 31 серпня, головний редактор інтернет-видання «Цензор.нет», військовий експерт і блогер Юрій Бутусов опублікував у своєму виданні статтю «Після Іловайська. Гелетей і Муженко - геть з армії!». Журналіст пропонує українській зробити кроки з розслідування дій і бездії військового командування щодо ситуації, в якій опинились сили АТО під Іловайськом (Донецька область).

 

«Як це шалено важко... Бачити, просити, писати і не мати можливості що-небудь змінити... Але тепер ми повинні все змінити. Довгий час не тільки я, а й інші люди - в тому числі офіцери і солдати, намагалися донести прості, логічні вимоги щодо реагування на російський наступ до командування АТО та Міністерства оборони», - заявляє Юрій Бутусов.  

 

Він запевняє, що не йдеться про «заворушення, протести, прокльони». «Цього не буде, якщо влада сама проявить ініціативу, візьме відповідальність, і зробить наступні зважені і логічні кроки», - запевняє експерт.

 

Серед таких кроків влади Юрій Бутусов називає необхідність глибокого аналізу причин великих людських втрат в оточенні під Іловайськом: «Прошу, щоб завтра Верховний Головнокомандувач розглянув можливість негайно провести об'єктивний аналіз причин злочинних дій і бездіяльності командування АТО і Міноборони у зв'язку з важкими втратами українських військ в ході антитерористичної операції, а також про причини, за якими командування АТО не дало наказ на своєчасний відхід військам сектора "Б" з оточення під Іловайськом, незважаючи на багаторазові звернення генерал-лейтенанта Р.Хомчака, незважаючи на звернення голови Верховної Ради О.Турчинова 24 серпня і всі наступні дні. А також організації взаємодії військ та бойове застосування в ході спроб прориву кільця».

 

Наступним кроком головред «Цензор.нет» бачить створення Верховною Радою парламентської комісії, яка в закритому режимі зобов'язана буде розслідувати події в секторі «Б». За результатами розслідування керівництво Генштабу та Міноборони має отримати відповідну публічну процесуальну оцінку.

 

«Я буду чекати результатів розслідування та результатів кримінальної справи. Але як громадянин я скажу так: Валерій Гелетей і Віктор Муженко, а також інші відповідальні керівники Генштабу та Міноборони, відповідальні за поразки і високі втрати в результаті російського вторгнення... Геть з армії! Ідіть носіть катафалки і допомагайте родичам ваших загиблих солдат, може бути ви хоча б цим заслужите, щоб вам при зустрічі коли-небудь подавали руку...», - написав Юрій Бутусов.

 

Повну версію статті можна також прочитати у дайджесті на «Детектор медіа».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», міністр оборони України Валерій Гелетей заявив, що 28 серпня припинив надання військової інформації про ситуацію в зоні АТО під Іловайськом через ризик для сил АТО.

 

Нагадаємо, рідні, близькі та друзі журналістів каналу «Еспресо TV» Єгора Воробйова, Тараса Чкана і  журналіста «Дорожнього контролю» Ростислава Шапошнікова розповсюдили заяву, у якій вимагають від уряду України врятувати журналістів, які знаходяться в оточенні під Іловайськом (Донецька область), будь-яким можливим способом.

 

Канал «Еспресо.TV» також звернувся до Президента України Петра Порошенка, міністра оборони Валерія Гелетея, глави СБУ Валентина Наливайченка та очільника МВС Арсена Авакова з вимогою вжити заходів для порятунку трьох журналістів, що з 25 серпня перебувають в оточенні в Іловайську. Канал повідомляє, що наразі зв'язку з журналістами немає. Останній раз один з журналістів телеканалу виходив на зв'язок сьогодні, 30 серпня, о 6.00 ранку.

 

29 серпня  четверо українських журналістів - Максим Левін (Lb.ua), Маркіян Лисейко («Укрінформ»), Іван Любиш-Кірдей та Георгій Тихий (обидва знімають для німецького телеканалу ARD) на легковому автомобілі вирвалися з оточення в місті Іловайську (Донецька область). Про подробиці Георгій Тихий розповів увечері у програмі Савіка Шустера на Першому національному і поставив багато незручних питань військовому керівництву АТО. «Це була заготовлена ​​пастка. Батальйон "Донбас" йшов на смерть», - заявив журналіст, який дивом врятувався.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8719
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду