Кримськотатарська  газета «Авдет» не змінюватиме редакційну політику через погрози російської влади

Кримськотатарська газета «Авдет» не змінюватиме редакційну політику через погрози російської влади

28 Серпня 2014
8363
28 Серпня 2014
11:19

Кримськотатарська газета «Авдет» не змінюватиме редакційну політику через погрози російської влади

8363
Кримськотатарська  газета «Авдет» не змінюватиме редакційну політику через погрози російської влади
Кримськотатарська  газета «Авдет» не змінюватиме редакційну політику через погрози російської влади

Головний редактор однієї з найстаріших кримськотатарських газет Шевкет Кайбуллаєв заявив, що попри отримане від прокуратури Криму попередження про недопущення «екстремістських дій», видання не буде змінювати інформаційну політику. Про це пан Кайбуллаєв сказав у інтерв'ю виданню «Крым. Реалии».

 

«Ми працюємо так, як визначили для себе. Редакційна політика не змінилася. Наші останні номери і статті про це говорять. Основним для нас завжди було висвітлювати процеси з нашої точки зору...Можливо, менше стали звертати уваги на другорядні події », - сказав він.

 

Основною темою видання нині, за словами редактора, є стосунки людини і влади, «як сама влада підносить себе, і як її сприймає суспільство. Особливо, що стосується кримськотатарського читача».

 

На запитання про плани видання, Шевкет Кайбуллаєв відповів, що в такий складний час про майбутнє нічого не можна сказати. «Завтра може і не настати. Тому плани на майбутнє - працювати в тому ж режимі, в якому ми працюємо зараз. Але думаю, що робити це з кожним разом буде все складніше», - зазначив він.

 

Газета «Авдет» є друкованим органом Меджлісу кримськотатарського народу. Видається з 15 липня 1990 року.

 

Нагадаємо, наприкінці липня до кримського відділення Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Росії (Роскомнагляд) надійшла скарга на кримськотатарську газету «Авдет». 24 липня Шевкета Кайбуллаєва запросили на бесіду в прес-службу управління ФСБ в Криму, де його поінформували щодо скарги. Її було написано від імені громадянина Ріната Шаймарданова, який звинуватив газету у публікації екстремістських матеріалів.

 

У червні пана Кайбуллаєва також викликали в «прокуратуру» Сімферополя (АР Крим). У тексті повістки, яку отримав редактор, було зазначено, що прокуратура Сімферополя проводить перевірку за фактом порушення вимог закону Російської Федерації «Про протидію екстремістській діяльності» з боку керівництва друкованого видання.

 

13 червня представник кримського «Центру журналістських розслідувань» та Інституту масової інформації (ІМІ) Сергій Мокрушин заявив, що, починаючи з березня, коли на півострів прийшла Росія, в Криму відбувається зачистка свободи слова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8363
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду