Головреда кримськотатарської газети «Авдет»  викликають на допит за підозрою в екстремізмі

Головреда кримськотатарської газети «Авдет» викликають на допит за підозрою в екстремізмі

3 Червня 2014
3518

Головреда кримськотатарської газети «Авдет» викликають на допит за підозрою в екстремізмі

3518
Головреда кримськотатарської газети «Авдет»  викликають на допит за підозрою в екстремізмі
Головреда кримськотатарської газети «Авдет»  викликають на допит за підозрою в екстремізмі

Головного редактора кримськотатарської газети «Авдет» Шевкета Кайбуллаєва викликали в «прокуратуру» м.Сімферополя (АР Крим), повідомляє Центр журналістських розслідувань.

 

У тексті повістки, яку отримав редактор, зазначено, що прокуратура Сімферополя проводить перевірку за фактом порушення вимог закону Російської Федерації «Про протидію екстремістської діяльності» з боку керівництва друкованого видання. Інших коментарів від представників «прокуратури» не було.

 

«Сьогодні о 15 годині я запрошений на бесіду в будівлю міської прокуратури Сімферополя. Робити припущення щодо змісту розмови складно, але судячи зі статті, яка вказана в повістці, нас звинувачуватимуть у нібито екстремізмі», - сказав пан Кайбуллаєв.

 

 

Газета «Авдет» є друкованим органом Меджлісу кримськотатарського народу. Видається з 15 липня 1990 року.

 

15 травня співробітники ФСБ Російської Федерації провели обшуки в будинках члена Меджлісу кримськотатарського народу Алі Хамзіна. Вони шукали вибухові речовини та зброю.

 

Як писала «Детектор медіа», 2 червня у Сімферополі  бійці «самооборони» затримали двох співробітників «Центру журналістських розслідувань» Сергія Мокрушина і Владлена Мельникова. За словами «самооборонівців», журналісти нібито ображали честь і гідність вищих посадових осіб РФ. При цьому «самооборона» била журналістів «Центру», поки не приїхала поліція. У ніч на 3 червня журналістів відпустили.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://investigator.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3518
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду