detector.media
28.08.2014 11:19
Кримськотатарська газета «Авдет» не змінюватиме редакційну політику через погрози російської влади
Кримськотатарська  газета «Авдет» не змінюватиме редакційну політику через погрози російської влади

Головний редактор однієї з найстаріших кримськотатарських газет Шевкет Кайбуллаєв заявив, що попри отримане від прокуратури Криму попередження про недопущення «екстремістських дій», видання не буде змінювати інформаційну політику. Про це пан Кайбуллаєв сказав у інтерв'ю виданню «Крым. Реалии».

 

«Ми працюємо так, як визначили для себе. Редакційна політика не змінилася. Наші останні номери і статті про це говорять. Основним для нас завжди було висвітлювати процеси з нашої точки зору...Можливо, менше стали звертати уваги на другорядні події », - сказав він.

 

Основною темою видання нині, за словами редактора, є стосунки людини і влади, «як сама влада підносить себе, і як її сприймає суспільство. Особливо, що стосується кримськотатарського читача».

 

На запитання про плани видання, Шевкет Кайбуллаєв відповів, що в такий складний час про майбутнє нічого не можна сказати. «Завтра може і не настати. Тому плани на майбутнє - працювати в тому ж режимі, в якому ми працюємо зараз. Але думаю, що робити це з кожним разом буде все складніше», - зазначив він.

 

Газета «Авдет» є друкованим органом Меджлісу кримськотатарського народу. Видається з 15 липня 1990 року.

 

Нагадаємо, наприкінці липня до кримського відділення Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Росії (Роскомнагляд) надійшла скарга на кримськотатарську газету «Авдет». 24 липня Шевкета Кайбуллаєва запросили на бесіду в прес-службу управління ФСБ в Криму, де його поінформували щодо скарги. Її було написано від імені громадянина Ріната Шаймарданова, який звинуватив газету у публікації екстремістських матеріалів.

 

У червні пана Кайбуллаєва також викликали в «прокуратуру» Сімферополя (АР Крим). У тексті повістки, яку отримав редактор, було зазначено, що прокуратура Сімферополя проводить перевірку за фактом порушення вимог закону Російської Федерації «Про протидію екстремістській діяльності» з боку керівництва друкованого видання.

 

13 червня представник кримського «Центру журналістських розслідувань» та Інституту масової інформації (ІМІ) Сергій Мокрушин заявив, що, починаючи з березня, коли на півострів прийшла Росія, в Криму відбувається зачистка свободи слова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY