Нищук: Прем’єр-міністр підтримав збереження статусу Держкіно як окремого органу управління

Нищук: Прем’єр-міністр підтримав збереження статусу Держкіно як окремого органу управління

23 Серпня 2014
9127
23 Серпня 2014
18:27

Нищук: Прем’єр-міністр підтримав збереження статусу Держкіно як окремого органу управління

9127
Нищук: Прем’єр-міністр підтримав збереження статусу Держкіно як окремого органу управління
Нищук: Прем’єр-міністр підтримав збереження статусу Держкіно як окремого органу управління

Державне агентство України з питань кіно залишиться у статусі окремого органу управління. Про це сказав міністр культури Євген Нищук, повідомляється на сайті Міністерства.

 

«Я радий сказати, що прем'єр-міністр підтримав мою позицію щодо збереження статусу Держкіно. І, до того ж зацікавився нашою ідеєю по створенню Українського культурного фонду, який би слугував прозорому збору коштів з приватного сектору та інвесторів, а також від лотерей, акцизів та грантів як на кіно, так і на інші значимі культурні проекти», - зазначив пан Нищук, коментуючи підсумки засідання Кабінету міністрів.

 

Нагадаємо, 22 серпня члени уряду розглянули Постанову щодо позбавлення статусу окремих органів виконавчої влади та передачі їх повноважень Міністерствам, що їх курують.



Агрументуючи свою позицію, пан Нищук додав: «Процеси творення кіно є дуже складними, як у художньому, так і суто виробничому плані. Я підтримую позицію Уряду по оптимізації і скороченню багатьох ЦОВВів, але щодо Держкіно - за даних обставин воно має мати вагу самостійності. Звісно, у добрій командній грі та спільності бачень з Мінкультури». 

 

Рішення Кабміну привітав і новий голова Держкіно Пилип Іллєнко: «Дуже добре, що Держкіно залишилося у своєму колишньому статусі. Це демонструє позитивне ставлення Уряду до кіногалузі, як однієї з основних інструментів об'єднання України. Тому що саме кіно може суттєво змінювати настрої у суспільстві, закладати та будувати вектори націєтворення».

 

Тим часом українська кіноспільнота продовжує збирати підписи щодо того, аби Агенція лишалася державним органом управління. «Фільми останніх років, створені в рамках системи Державного агентства, а також гостро-актуальні громадянські ініціативи, демонструють наше свідоме прагнення бути не лише корисними, але й необхідними Україні, в тому числі, в якості нашої кінематографічної зброї. Для цього нам потрібен штаб, - йдеться у зверненні кінематографістів. - Світова і європейська практика доводить необхідність існування окремого органу управління кіногалуззю. Саме європейські державні фонди і інститути кіно просувають європейські цінності і демократичні досягнення цивілізованого світу». На даний момент текст заяви підписали 168 представників кіногалузі.

Як писала «Детектор медіа», 22 серпня близько 20 кінематографістів вийшли протестувати під стіни Кабміну, висловлюючи стурбованість можливістю перетворення Держкіно у департамент Міністерства культури за рішенням Кабміну.

 

Інтерв`ю з Пилипом Іллєнком, у якому він розповів, зокрема, про те, на що варто сподіватися українськім кінематографістам від держави у майбутньому, читайте на «Детектор медіа» незабаром.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9127
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду