Міська газета на Одещині вийшла з картою України без Криму

Міська газета на Одещині вийшла з картою України без Криму

22 Серпня 2014
8111
22 Серпня 2014
22:30

Міська газета на Одещині вийшла з картою України без Криму

8111
Міська газета на Одещині вийшла з картою України без Криму
Міська газета на Одещині вийшла з картою України без Криму

Перша шпальта святкового номеру комунальної газети «Южный вестник» міста Южний (Одеська область) вийшла з картою України, на якій з території країни вилучено Кримський півострів. Про це повідомляють «Укрінформ», видання «Думская.нет» і «Факты».

 

У цьому ж номері  газети надруковано  вітання з Днем Незалежності України від імені лідера місцевого осередку Партії регіонів, секретаря міськради Дмитра Любивого. У 2003 році він став засновником видання, зараз числиться громадським редактором.

 

В зверненні виконавчого директора Еллади Литвинчук до читачів  вона пояснила інцидент «технічною помилкою», вибачилася, пообіцяла вилучити весь тираж і надрукувати виправлений номер газети.

 

«Шановні передплатники і читачі! Звертаюся до вас з поясненням щодо свіжого номера «Южный вестник», в якому на першій сторінці розміщено привітання Дмитра Валерійовича Любивого  з прийдешнім національним святом - Днем Незалежності України.



На жаль, сталася технічна помилка при верстці газети. У лівому верхньому кутку, де схематично зображено карту України шрифт підпису наклався на правий край зображення ілюстрації, затуливши собою частину зображення. Тобто географічні обриси зображення України вийшли неповними. Весь тираж газети «
Южный вестник» вилучено з розповсюдження, готується новий номер з вибаченнями і виправленнями.



Ця технічна помилка, допущена мною, при верстці, за яку я особисто, виконавчий директор, приношу свої вибачення, т.к. напередодні свята Дня Незалежності це може бути витлумачено перекручено: як прояв неповаги до цілісності нашої країни, а кимось може бути витлумачено, як можлива позиція керівництва, відповідального за випуск газети. Це не так! Любивий Дмитро Валерійович дотримується принципів цілісності і яскраве підтвердження тому смисловий зміст публікації нашого видання. Я ще раз приношу вибачення за доставлені незручності нашим читачам, ми обов'язково випустимо цей номер у тому ж обсязі, тираж буде доступний в середу 27.08.2014»,
- повідомила читачам Еллада Литвинчук.

 

«Укрінформ» стверджує, що газета видається на бюджетні кошти. Видання виходить раз на тиждень, розповсюджується безкоштовно, разовий тираж - до 2 тисяч примірників.

 

В квітні 2011 року газета «Сегодня» повідомила, що  «в ніч з 13 на 14 квітня співробітники міжрегіональної служби по боротьбі з економічними злочинами МВС взяли «на гарячому» секретаря Южненської міськради, 41-річного голову міськорганізації ПР Дмитра Л. Як розповіла «Сегодня» начальник прес-служби МВС Вікторія Кушнір, чиновник вимагав у місцевого підприємця $ 20 тис. за продовження договору оренди земельної ділянки з будовою. Прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за ст. 368, ч. 2 - отримання хабара. Сьогодні Дмитро Любивий продовжує виконувати свої обов'язки секретаря міськради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8111
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду