detector.media
22.08.2014 22:30
Міська газета на Одещині вийшла з картою України без Криму
Міська газета на Одещині вийшла з картою України без Криму

Перша шпальта святкового номеру комунальної газети «Южный вестник» міста Южний (Одеська область) вийшла з картою України, на якій з території країни вилучено Кримський півострів. Про це повідомляють «Укрінформ», видання «Думская.нет» і «Факты».

 

У цьому ж номері  газети надруковано  вітання з Днем Незалежності України від імені лідера місцевого осередку Партії регіонів, секретаря міськради Дмитра Любивого. У 2003 році він став засновником видання, зараз числиться громадським редактором.

 

В зверненні виконавчого директора Еллади Литвинчук до читачів  вона пояснила інцидент «технічною помилкою», вибачилася, пообіцяла вилучити весь тираж і надрукувати виправлений номер газети.

 

«Шановні передплатники і читачі! Звертаюся до вас з поясненням щодо свіжого номера «Южный вестник», в якому на першій сторінці розміщено привітання Дмитра Валерійовича Любивого  з прийдешнім національним святом - Днем Незалежності України.



На жаль, сталася технічна помилка при верстці газети. У лівому верхньому кутку, де схематично зображено карту України шрифт підпису наклався на правий край зображення ілюстрації, затуливши собою частину зображення. Тобто географічні обриси зображення України вийшли неповними. Весь тираж газети «
Южный вестник» вилучено з розповсюдження, готується новий номер з вибаченнями і виправленнями.



Ця технічна помилка, допущена мною, при верстці, за яку я особисто, виконавчий директор, приношу свої вибачення, т.к. напередодні свята Дня Незалежності це може бути витлумачено перекручено: як прояв неповаги до цілісності нашої країни, а кимось може бути витлумачено, як можлива позиція керівництва, відповідального за випуск газети. Це не так! Любивий Дмитро Валерійович дотримується принципів цілісності і яскраве підтвердження тому смисловий зміст публікації нашого видання. Я ще раз приношу вибачення за доставлені незручності нашим читачам, ми обов'язково випустимо цей номер у тому ж обсязі, тираж буде доступний в середу 27.08.2014»,
- повідомила читачам Еллада Литвинчук.

 

«Укрінформ» стверджує, що газета видається на бюджетні кошти. Видання виходить раз на тиждень, розповсюджується безкоштовно, разовий тираж - до 2 тисяч примірників.

 

В квітні 2011 року газета «Сегодня» повідомила, що  «в ніч з 13 на 14 квітня співробітники міжрегіональної служби по боротьбі з економічними злочинами МВС взяли «на гарячому» секретаря Южненської міськради, 41-річного голову міськорганізації ПР Дмитра Л. Як розповіла «Сегодня» начальник прес-служби МВС Вікторія Кушнір, чиновник вимагав у місцевого підприємця $ 20 тис. за продовження договору оренди земельної ділянки з будовою. Прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за ст. 368, ч. 2 - отримання хабара. Сьогодні Дмитро Любивий продовжує виконувати свої обов'язки секретаря міськради.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY