Міністр Остап Семерак сподівається, що уряд не прийме відставку Тетяни Чорновол

Міністр Остап Семерак сподівається, що уряд не прийме відставку Тетяни Чорновол

19 Серпня 2014
7426
19 Серпня 2014
13:03

Міністр Остап Семерак сподівається, що уряд не прийме відставку Тетяни Чорновол

7426
Міністр Остап Семерак сподівається, що уряд не прийме відставку Тетяни Чорновол
Міністр Остап Семерак сподівається, що уряд не прийме відставку Тетяни Чорновол

Міністр Кабінету міністрів Остап Семерак сподівається, що уряд не прийме відставку Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики, журналістки Тетяни Чорновол. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 

Нагадаємо, учора Тетяна Чорновол - журналістка видань інтернет-видань «Українська правда», «Лівий берег» та «Обозреватель», яка з 5 березня обіймала посаду Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики в Кабміні, написала, що звільняється. Причиною такого рішення вона назвала те, що до її ініціатив ніхто не дослухався, її посада була штучно створеною, вона не мала жодного впливу на роботу уряду.

 

«Сподіваюсь, уряд не прийме відставки Уповноваженого з питань антикорупційної політики. І нам разом вдасться реалізувати задумане», - написав міністр.

 

У своєму повідомленні в соціальній мережі пан Семерак пояснив, що зняв із порядку денного засідання уряду 13 серпня затвердження законопроекту про створення Національної служби протидії корупції, бо «вважав неетичним дискутувати це питання без присутності автора, у день похорону чоловіка Тетяни Чорновол», який трагічно  загинув в зоні АТО.

 

«Уряд однозначно винесе на засідання обговорення законопроекту, як тільки пані Тетяна буде готова його представити. Моя особиста думка - парламент має ухвалити за основу саме цей документ, і ідея законопроекту має бути збережена», - зазначив міністр.

 

Крім того Остап Семерак  підтвердив, що керівником управління корупційних ризиків секретаріату КМУ призначили Андрія Жовнера, який до того працював у прокуратурі за керівництва Віктора Пшонки. При цьому пан Семерак запевняє, що жодних скорочень в штаті Уповноваженого з питань антикорупційної політики не проводив (про скорочення Тетяна Чорновол повідомила в своєму записі в блозі на «Українській правді» - ТК).

 

За словами пана Семерака, «кандидат пройшов перевірки у відповідності до закону, і жодних заперечень щодо призначення ні відповідними органами влади, ні громадськими організаціями не надавались», а пані Чорновол не надавала на цю посаду пропозицій по кандидатурам.

 

«Тим не менше, жодних образ до Тетяни Чорновол не маю. Чесно кажучи, її розумію. Мені теж іноді хочеться плюнути і піти», - написав Остап Семерак, але, на його думку, «всі члени уряду, в тому числі і уповноважена, мають зціпити зуби та працювати на країну».

 

Нагадаємо, 25 грудня Тетяну Чорновол жорстоко побили невідомі на бориспільській трасі під Києвом, після того, як довго її переслідували на машині. За фактом побиття пані Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом справу нападу на журналістку та громадську активістку Тетяну Чорновол перекваліфікували з «хуліганства» на «замах на вбивство».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7426
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду