У Києві знімуть документальний фільм-портрет України «1991»

У Києві знімуть документальний фільм-портрет України «1991»

30 Липня 2014
8618
30 Липня 2014
16:12

У Києві знімуть документальний фільм-портрет України «1991»

8618
У Києві знімуть документальний фільм-портрет України «1991»
У Києві знімуть документальний фільм-портрет України «1991»

У столиці України розпочато роботу над створенням документального фільму «1991» - портрету України очима покоління ровесників Незалежності. З кінця липня у соціальних мережах людей 1990-1992 року народження запрошують поділитися своєю точкою зору про власну державу.

 

Автором ідеї та режисером проекту стала Крістіна Тинькевич - студентка факультету кіно та телебачення Вестмінстерського університету в Лондоні. Фільм «1991» стане її дебютною роботою в кіно, до цього режисер знімала музичні відеокліпи.

 

«Ця ідея виникла у мене ще рік тому, ще до подій на Майдані і всього, що сталося після. Але зараз, у момент, коли стаються всі ці події, я зрозуміла - треба знімати, зараз цей фільм є як ніколи актуальним. Я зібрала команду з друзів та знайомих, які зацікавилися ідеєю, захотіли допомогти. Усього нас восьмеро: я - режисер, продюсер - Олена Яковицька та 6 людей з адміністративної групи, яка займається розкруткою, комунікацією з людьми, що хочуть поділитися своїми історіями. Продюсер зараз шукає оператора та звукорежисера. Є деякі кандидатури, але ми ще визначаємось», - розповіла «Детектор медіа» Крістіна Тинькевич.

 

Режисер розказала, що як тільки інформація про фільм з'явилась онлайн, він одразу ж зацікавив багатьох людей - творці «1991» отримали велику кількість електронних листів від потенційних героїв проекту, багато людей запропонували свою допомогу. За словами пані Тинькевич, усій команді дуже приємно бачити такий інтерес до майбутнього фільму.

 

«Зараз ми у фазі знаходження героїв. Люди приходять на кастинг, ми беремо у них інтерв'ю, дивимося, як вони ведуть себе перед камерою. Але це тільки попередній запис для нас - із нього оберемо людей безпосередньо для зйомок фільму.  «1991» - це не фільм інтерв'ю, не жанр talking heads («розмовляючі голови», - англ.). У нас будуть кадри-спостереження життя наших героїв і їхній закадровий голос», - зазначила режисер.

 

Команда проекту планує випустити фільм наприкінці осені - на початку зими. Продюсер і режисер збираються подавати «1991» на міжнародні кінофестивалі - насамперед документального кіно.

 

Як зазначається на сайті проекту, «Героєм «1991» може стати кожен, хто готовий поділитися своїм життям, думками та поглядами на Україну та її майбутнє. Ваша маленька історія - це частина великої історії нашої країни, тому важливою є кожна. Основним фактором для нас є чітка громадянська позиція. Ми хочемо знати, чим для вас є Україна. Ви її любите чи ненавидите, хочете буди з Заходом чи Сходом, хочете поїхати чи лишитися?».

 

Охочих поділитися своїми історіями команда «1991» запрошує писати на електронну адресу 1991kino@gmail.com. Кастинги відбуватимуться до 6 серпня у Києві. Єдина вимога для героїв проекту - це 1990-1992 роки народження.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8618
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду