Адам Міхнік звернувся до інтелігенції Європи щодо ситуації на Сході України

Адам Міхнік звернувся до інтелігенції Європи щодо ситуації на Сході України

26 Липня 2014
8021
26 Липня 2014
13:52

Адам Міхнік звернувся до інтелігенції Європи щодо ситуації на Сході України

8021
Адам Міхнік звернувся до інтелігенції Європи щодо ситуації на Сході України
Адам Міхнік звернувся до інтелігенції Європи щодо ситуації на Сході України

Відомий польський діяч та журналіст Адам Міхнік знову звернувся до світової спільноти щодо ситуації в Україні. Його текст опублікувала «Газета виборча», а також такі видання, як El Pais, La Stampa, Le Monde, Die Welt, SME, Der Standart, Diario De Noticias, de Volkskrant, Letuvos Rytas, Hospodarske Noviny.

 

Свій текст він адресував інтелігенції, яку закликав до обов'язку «бути чуйними, і, як капітолійські гуси, застерігати наші країни».

 

Адам Міхнік звертає увагу на те, що ситуація на Сході України - питання, що по стосується не лише однієї країни: «..українці мають право на вибір європейського шляху демократичних стандартів, мають право на життя у чесній державі. Можливо, сьогодні на Сході України вирішується майбутнє усього ЄС».

 

Також він говорить: «Сумним спогадом ХХ століття назавжди залишиться брехня, дурість, лицемірство і мовчання інтелектуальної еліти - людей науки, культури і медіа щодо прогресуючих успіхів тоталітарних режимів - нацистського і сталінського. Примружування очей на анексію Австрії, Чехословаччини, а також балтійських країн у той час, є соромом Європи».

 

Адам Міхнік підкреслює, що Європа мовчить про «агресивну, імперіалістичну політику президента російської Федерації Володимира Путіна», тоді як Захід «толерує авантюрну політику, яка явно загрожує суверенності інших держав: Молдови, Латвії, Грузії, і, передусім, України».

 

Він такоє зазначає: «Європейський союз поводиться так, начебто він є нейтральною Швейцарією сьогоднішнього світу - це стосується передусім політичних і бізнес-еліт. Але Європа - не Швейцарія. Це континент, на якому вибухнули дві криваві світові війни».

 

На думку Адама Міхніка, діалог з Путіним, не підкріплений єдністю і рішучістю, є марною тратою часу, а відповіддю Європи на його дії має бути «солідарна позиція членів ЄС і застосування усіх засобів тиску: унеможливлення постачання будь-якої зброї в Росію, економічні і політичні санкції».

 

З повною версією звернення Адам Міхніка можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://wyborcza.pl

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8021
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду