«РИА Новости» бреше про «санкції  Яценюка» проти ЗМІ, об’єднавши їх з ініціативою МВС України

«РИА Новости» бреше про «санкції Яценюка» проти ЗМІ, об’єднавши їх з ініціативою МВС України

23 Липня 2014
8314
23 Липня 2014
18:25

«РИА Новости» бреше про «санкції Яценюка» проти ЗМІ, об’єднавши їх з ініціативою МВС України

8314
«РИА Новости» бреше про «санкції  Яценюка» проти ЗМІ, об’єднавши їх з ініціативою МВС України
«РИА Новости» бреше про «санкції  Яценюка» проти ЗМІ, об’єднавши їх з ініціативою МВС України

Російське інформагентство «РИА Новости» у сьогоднішній, 23 липня, публікації називає «санкціями проти російських ЗМІ» ініціативу МВС України про заборону в'їзду до ЄС і США групі російських журналістів, зманіпулювавши новину з заявою прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо персональних і секторальних санкцій проти юридичних і фізичних осіб Росії, які підтримують тероризм в Україні.

 

Сьогодні, 23 липня, Арсеній Яценюк створив Комітет із запровадження персональних і секторальних санкцій проти Російської Федерації і доручив протягом десяти днів подати на розгляд Кабміну перелік персональних і секторальних санкцій проти юридичних і фізичних осіб РФ, які підтримують тероризм в Україні,  повідомляє «Урядовий портал».

 

Незважаючи на це «РИА Новости» вже називають, хто саме із керівників російських медіа потрапив під «санкції» українського уряду, посилаючись на перелік МВС, який, як випливає з новини, був підготовлений протягом одного дня.  «Раніше в середу прем'єр України Арсеній Яценюк заявив, що Київ введе санкції щодо компаній і громадян Росії, які прямо або опосередковано підтримують ополченців на сході України. Він доручив підготувати список санкцій. У підготовлений МВС України перелік потрапили гендиректор "Первого канала" Костянтин Ернст, гендиректор ВДТРК Олег Добродєєв, глави ТНТ, НТВ, телеканалу "Звезда", РЕН-ТВ, Life News, а також мер Москви Сергій Собянін, який названий головою ради директорів ТВЦ (насправді цей пост займає віце-мер Олександр Горбенко)», - повідомляє у новині російське інформагентство.

 

До зманіпульованої новини «РИА Новости» взяли коментар у головного редактора агентства «Россия сегодня» Маргарити Симоньян, що також очолює скандально відомий своєю антиукраїнською пропагандою телеканал RT (Russia Tоday). Вона заявила, що «не здивована можливими санкціями щодо російських журналістів і заявила, що викрадення, тортури і вбивства журналістів на Україні доводять "непорушну повагу до свободи слова"».

 

Водночас Україна не заявляла про жодні санкції проти російських журналістів. Нагадаємо, МВС України виступає з ініціативою заборонити в'їзд до країн Європейського союзу та США групі російських журналістів.

 

«Міністр Арсен Аваков офіційно звернувся з листом до Президента та МЗС України з пропозицією ініціювати питання про заборону в'їзду до країн ЄС, США та інших держав групі представників російських ЗМІ та їх керівників і власників», - заявив сьогодні, 23 липня, на брифінгу радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

 

Перелік керівників російських ЗМІ, проти яких пронується ввести заборону на в'їзд до ЄС, США та інших країни, пан Геращенко опублікував у своєму Facebook з посиланням на доручення міністра МВС Арсена Авакова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8314
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду