Короткометражка «Листопад» Марії Кондакової відібрана до конкурсу кінофестивалю в Локарно

Короткометражка «Листопад» Марії Кондакової відібрана до конкурсу кінофестивалю в Локарно

21 Липня 2014
10544
21 Липня 2014
18:28

Короткометражка «Листопад» Марії Кондакової відібрана до конкурсу кінофестивалю в Локарно

10544
Короткометражка «Листопад» Марії Кондакової відібрана до конкурсу кінофестивалю в Локарно
Короткометражка «Листопад» Марії Кондакової відібрана до конкурсу кінофестивалю в Локарно

Короткометражний дебют режисерки Марії Кондакової «Листопад» був відібраний до конкурсної програми Pardo di domani міжнародного кінофестивалю в Локарно, який пройде з 6 по 16 серпня 2014 року. Про це повідомляє прес-служба продюсерської компанії «Директорія кіно».

 

«Стрічка "Листопад" розповідає історію двох чужих людей - двірничихи Валі та колишнього зека Колі. Зустріч двох самотностей, глибинний гуманістичний струмінь змінить назавжди їх, але не ту реальність, яка їх оточує», - йдеться в анотації.

 

Фільм було створено компанією «Директорія кіно» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Головні ролі виконали Уляна Данилюк та Володимир Бєляєв («Параджанов», «Поводир»). Над сценарієм працювала Марися Нікітюк, а продюсером виступив Ігор Савиченко.

 

Національна прем'єра «Листопада» відбулася на п'ятому Одеському міжнародному кінофестивалі, де Марія Кондакова нещодавно отримала нагороду «Золотий Дюк» і премію в розмірі 10 тисяч гривень за найкращу стрічку національної короткометражної конкурсної програми, а також спеціальну відзнаку в короткому метрі.

 

Міжнародний кінофестиваль класу «А» в Локарно з моменту його заснування у 1947 році вважається однією з найважливіших кінематографічних подій Європи. Премія Pardo di domani («Леопарди майбутнього») вручається молодим перспективним режисерам.

 

Цьогоріч за нагороду в розмірі 10 тис. швейцарських франків поруч із українською стрічкою змагатимуться ще 27 робіт зі Швеції, Румунії, Польщі, Нової Зеландії, Великобританії та Канади.

 

До складу журі на чолі з голландським актором Рутгером Хауером, увійшов також український режисер, володар «Срібного леопарда» в Локарно 2012 року, цьогорічний володар гран-прі «Тижня критики» в Каннах, Мирослав Слабошпицький.

 

На кінофестивалі в Локарно фільм публіці планують представити сама режисерка Марія Кондакова та продюсер Ігор Савиченко.

 

Кінофорум відкриється 6 серпня стрічкою «Люсі» французького режисера Люка Бессона. Конкурсну програму як завжди будуть демонструвати на Piazza Grande (головна площа), яка на 10 днів роботи фестивалю заповниться гостями з усього кінематографічного світу Європи.

 

Нагадаємо, з компанією «Директорія кіно», заснованою Ігорем Савиченком у 2012 році, свої короткометражні дебюти відзняли режисери Юлія Гонтарук, Ірина Цілик, Марина Артеменко, які вже встигли зібрати низку нагород з міжнародних кінофестивалів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10544
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду