detector.media
21.07.2014 18:28
Короткометражка «Листопад» Марії Кондакової відібрана до конкурсу кінофестивалю в Локарно
Короткометражка «Листопад» Марії Кондакової відібрана до конкурсу кінофестивалю в Локарно

Короткометражний дебют режисерки Марії Кондакової «Листопад» був відібраний до конкурсної програми Pardo di domani міжнародного кінофестивалю в Локарно, який пройде з 6 по 16 серпня 2014 року. Про це повідомляє прес-служба продюсерської компанії «Директорія кіно».

 

«Стрічка "Листопад" розповідає історію двох чужих людей - двірничихи Валі та колишнього зека Колі. Зустріч двох самотностей, глибинний гуманістичний струмінь змінить назавжди їх, але не ту реальність, яка їх оточує», - йдеться в анотації.

 

Фільм було створено компанією «Директорія кіно» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Головні ролі виконали Уляна Данилюк та Володимир Бєляєв («Параджанов», «Поводир»). Над сценарієм працювала Марися Нікітюк, а продюсером виступив Ігор Савиченко.

 

Національна прем'єра «Листопада» відбулася на п'ятому Одеському міжнародному кінофестивалі, де Марія Кондакова нещодавно отримала нагороду «Золотий Дюк» і премію в розмірі 10 тисяч гривень за найкращу стрічку національної короткометражної конкурсної програми, а також спеціальну відзнаку в короткому метрі.

 

Міжнародний кінофестиваль класу «А» в Локарно з моменту його заснування у 1947 році вважається однією з найважливіших кінематографічних подій Європи. Премія Pardo di domani («Леопарди майбутнього») вручається молодим перспективним режисерам.

 

Цьогоріч за нагороду в розмірі 10 тис. швейцарських франків поруч із українською стрічкою змагатимуться ще 27 робіт зі Швеції, Румунії, Польщі, Нової Зеландії, Великобританії та Канади.

 

До складу журі на чолі з голландським актором Рутгером Хауером, увійшов також український режисер, володар «Срібного леопарда» в Локарно 2012 року, цьогорічний володар гран-прі «Тижня критики» в Каннах, Мирослав Слабошпицький.

 

На кінофестивалі в Локарно фільм публіці планують представити сама режисерка Марія Кондакова та продюсер Ігор Савиченко.

 

Кінофорум відкриється 6 серпня стрічкою «Люсі» французького режисера Люка Бессона. Конкурсну програму як завжди будуть демонструвати на Piazza Grande (головна площа), яка на 10 днів роботи фестивалю заповниться гостями з усього кінематографічного світу Європи.

 

Нагадаємо, з компанією «Директорія кіно», заснованою Ігорем Савиченком у 2012 році, свої короткометражні дебюти відзняли режисери Юлія Гонтарук, Ірина Цілик, Марина Артеменко, які вже встигли зібрати низку нагород з міжнародних кінофестивалів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY