Газета «День» постачає бійцям батальйону «Айдар» свої п’ятничні номери

Газета «День» постачає бійцям батальйону «Айдар» свої п’ятничні номери

19 Липня 2014
8598
19 Липня 2014
13:57

Газета «День» постачає бійцям батальйону «Айдар» свої п’ятничні номери

8598
Газета «День» постачає бійцям батальйону «Айдар» свої п’ятничні номери
Газета «День» постачає бійцям батальйону «Айдар» свої п’ятничні номери

Із кінця червня газета «День» постачає бійцям батальйону «Айдар» у Старобільський район Луганської області підсумкові п'ятничні номери. Доставці газет на передову сприяє старобільська громадська організація «Воля». Про це пише «День».

 

«Ми розвозимо газету «День» і видаємо її, починаючи з нашої бази і по всій лінії, аж до передової, - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці батальйону «Айдар» у Facebook. - Висловлюємо окрему подяку редакції за ту правдиву інформацію, яка публікується на сторінках цього поважного видання».

 

За словами члена ГО «Воля» Володимира Григоренка, бійцям не вистачає постійного інформування для розуміння цілісної картини ситуації в Україні.

 

«Наскільки я знаю, системного надходження на передову саме газет, окрім «Дня», немає. Звісно, хлопці спілкуються з рідними по телефону, можуть через телефони свої зайти в Інтернет глянути новини, але ж вони не мають для цього багато часу. Коли ж приходить друковане ЗМІ на пости, то це набагато зручніше для отримання інформації. Ми вже останні півтора місяця систематично їздимо через пости, і по реакції хлопців видно, що вони задоволені цими інтелектуальними посилками, бо все ж таки певне інформаційне обмеження є», - розповів пан Григоренко.

 

За його словами, російська пропаганда майже не має впливу на місцеве населення, адже Старобільськ розташований на півночі Луганської області, де зараз відносно спокійно. Українські телеканали тут, як і раніше, можна дивитися.

 

Проте ще коли тільки сформовувався підрозділ батальйону «Айдар» під Старобільськом, а це відбувалося ще в середині березня, хтось розпочав кампанію дезінформації. «Регіоном поширювалися чутки, що ці люди прийшли грабувати, в когось автомобіль украли. Але все це вляглося, коли домисли спростували, - пригадує активіст ГО «Воля». - На другий чи третій день після приїзду «Айдару» ми організували зустріч місцевих жителів з їхнім командиром, який розповів, хто вони, чим займаються, і розвіяв усі упередження».

 

Фото - «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8598
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду