МЗС України просить іноземних журналістів впливати на свої уряди, аби зупинити Путіна

МЗС України просить іноземних журналістів впливати на свої уряди, аби зупинити Путіна

15 Липня 2014
7302
15 Липня 2014
20:15

МЗС України просить іноземних журналістів впливати на свої уряди, аби зупинити Путіна

7302
МЗС України просить іноземних журналістів впливати на свої уряди, аби зупинити Путіна
МЗС України просить іноземних журналістів впливати на свої уряди, аби зупинити Путіна

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко закликав іноземних журналістів донести інформацію про російську зброю та найманців на Сході України, аби 16 липня на засіданні Європейської ради уряди членів ЄС вирішили запровадити більш жорсткі санкції проти Росії. Заяву про це він зробив на прес-конференції 15 липня, повідомляє 5 канал.

 

«Я зараз звертаюся до іноземних журналістів, до всіх ЗМІ. Будь-ласка, просвіщайте народи ваших країн. Нехай вони тиснуть на ваших керівників, щоб завтра керівники 28 країн ЄС набралися сил і сміливості і сказали "ні" Путіну і ввели санкції, які можуть реально зупинити його, щоб він зрозумів, що протилежному випадку економіка Росії буде зруйнована і його чекає майбутнє Північної Кореї», - сказав Антон Геращенко.

 

Він зазначив, що окремі європейські лідери зараз вагаються, оскільки не хочуть втратити вигоду від економічних зв'язків з РФ. «Фактично зараз лідери європейських країн стоять перед серйозним вибором: або вони підтримують європейські демократичні цінності, або вони піддадуться на тиск Путіна і власного фінансового лобі, яке в разі розриву економічних стосунків з Росією, зазнає багатомільйонних збитків. В цьому і полягає дилема, перед якою постали лідери таких країн ЄС як Англія, Франція та Німеччина», - зазначив радник міністра МЗС.

 

Водночас, «Укрінформ» повідомляє про визіт до України міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, який заявив, що хоче отримати від керівництва України інформацію про злочинні дії сепаратистів і Росії на Сході України для ухвалення рішення щодо третього пакету санкцій під час засідання Європейської ради 16 липня у Брюсселі.

 

«Через прикордонні пункти (України. - Ред.) спостерігається подальший перетин кордону автомобілями, бронетехнікою і навіть танками, відбувається застосування артилерії як сепаратистами з території Україні, так і є підозри щодо застосування артилерії з іншого боку кордону (з Росії. - Ред.). Я хочу отримати про це інформацію з перших рук і поінформую завтра вранці прем'єра, який братиме участь у засіданні Європейської ради», - заявив Радослав Сікорський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду