Україна вимагає нових санкцій ЕС проти Росії через викрадення української льотчиці, звинуваченої  у загибелі журналістів

Україна вимагає нових санкцій ЕС проти Росії через викрадення української льотчиці, звинуваченої у загибелі журналістів

9 Липня 2014
8476

Україна вимагає нових санкцій ЕС проти Росії через викрадення української льотчиці, звинуваченої у загибелі журналістів

8476
Україна вимагає нових санкцій ЕС проти Росії через викрадення української льотчиці, звинуваченої  у загибелі журналістів
Україна вимагає нових санкцій ЕС проти Росії через викрадення української льотчиці, звинуваченої  у загибелі журналістів

Представництво України при Євросоюзі звернулося до керівних європейських інституцій з проханням сприяти звільненню офіцера Збройних Сил України Надії Савченко (на фото), яку захопили у полон терористи та утримують у СІЗО міста Воронежа у Росії. Про це власному кореспонденту «Укрінформ» у Брюсселі повідомили у Представництві України при ЄС.

 

«Представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв звернувся до керівництва Єврокомісії та Європарламенту щодо ситуації, яка склалася у зв'язку з незаконним переміщенням та взяттям під варту на території РФ військовослужбовця Збройних сил України Надії Савченко, захопленої у червні представниками терористичних збройних формувань, що діють на сході України. Він закликав ЄС дати рішучу оцінку вказаним діям Москви, виявити принциповість у відстоюванні європейських цінностей та активно долучитися до заходів української сторони з метою негайного звільнення громадянки України», - заявили українські дипломати.

 

За словами Костянтина Єлісєєва, чергове порушення Росією універсальних норм міжнародного права має стати каталізатором запровадження Європейським Союзом більш жорстких санкцій щодо РФ.

 

Нагадаємо, сьогодні, 9 липня,  заступник глави Адміністрації президента України Валерій Чалий пообіцяв залучити міжнародні інстанції для повернення на територію України льотчиці Надії Савченко, якій у Росії пред'явлені звинувачення в пособництві у вбивстві співробітників російського каналу «Россия 1».

 

9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив звинувачення в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина громадянці України, військовій льотчиці Надії Савченко.

 

Водночас представник СК Росії заявив про нелегальний перехід Надією Савченко російського кордону. «Що стосується затримання Савченко, то як з'ясувалося, вона й без документів, під видом біженки перетнула кордон Росії», - сказав він.

 

8 липня МЗС України висловило рішучий та категоричний протест у зв'язку з незаконним вивезенням на територію Росії Надії Савченко - військовослужбовця Збройних Сил України, яка раніше була захоплена представниками терористичних збройних формувань, що діють на сході України.

 

Україна вимагає від російської сторони невідкладного надання  українським офіційним представникам повної та вичерпної інформації про обставини незаконного вивезення Надії Савченко до Росії, об'єктивного розслідування цього факту і покарання винних, негайного допуску до громадянки України українського консула для надання правової допомоги.

 

За клопотанням слідства російський суд обрав Надії Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 30 серпня включно.

 

Російський адвокат українки запевнив, що Надія Савченко почувається добре і умови її утримання задовільні. Як повідомлялося раніше, в Міноборони зізналися, що переговори щодо звільнення сміливою української льотчиці зірвалися.

 

17 червня під містом Луганськом  отримав тяжкі поранення і помер у лікарні журналіст російської ВДТРК Ігор Корнелюк. Прес-служба самопроголошеної «Луганської народної республіки» заявляє, що разом із кореспондентом російської ВДТРК загинув другий член знімальної групи телерадіокомпанії, звукорежисер Антон Волошин. 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8476
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду