Журналісти повідомляють про гуманітарну катастрофу на Донеччині

Журналісти повідомляють про гуманітарну катастрофу на Донеччині

6 Липня 2014
8483

Журналісти повідомляють про гуманітарну катастрофу на Донеччині

8483
Журналісти повідомляють про гуманітарну катастрофу на Донеччині
Журналісти повідомляють про гуманітарну катастрофу на Донеччині

Люди на Донеччині терміново потребують допомоги співробітників Міністерства надзвичайних ситуацій та лікарів. Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла журналістка газети «Вести» Інна Павлова.

 

Кореспондентка 5 липня побувала у Миколаївці на Донеччині, звідки українська армія видворила сепаратистів. За її словами, там немає води, газу, світла, продуктів, ліків і решти необхідних речей. Мешканці містечка самостійно розгрібають руїни, однак їхніх зусиль замало.

 

«Багато хто все ще під завалами. При мені в лікарню прибіг чоловік, який добу (!) Не може знайти свою дружину і чотирьохрічну річну доньку», - розповіла Інна Павлова. Також вона додала: «Бачила двоповерховий житловий будинок, від якого лишився тільки фундамент. В одному з цих будинків, з-під завалу стирчить рука загиблої жінки».

 

Журналістка акцентує: «Досі немає МНС і медиків з великої землі! Людям потрібно допомогти! Терміново!».

 

Нагадаємо, через дії військових в`їзд до Слов`янська журналістів та інших цивільних громадян, обмежено. Одним із небагатьох, кому вдалося потрапити до міста став журналіст і телеведучий, головний редактор Hromadske.TV Мустафа Найєм. За його словами, перебуваючи там, він міг скористатися хіба слабким мобільним зв`язком.

 

По те, що вын побачив у Слов`янську, Мустафа Найєм розповів у блозі на сторінках «Української правди»: «Напівпорожнє місто. Світла немає. Вода - розкіш. Крамниці зачинено. Хто живе в місті, так і залишилося загадкою. Або виїхали, або просто злякалися».

 

Також він додав: «Повертатися на базу було тоскно. Ще два тижні тому взяття Слов'янська здавалося перемогою. Це і справді перемога. Але сьогодні від цього сумно. Бо вже скоро чимало міст стануть осиротілими дітьми, які спочатку відчули себе зрадженими рідною матір'ю, а тепер їх цинічно і жорстоко залишила ще й мачуха-самозванка».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.62.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8483
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду