Редакція «Кіно з Яніною Соколовою» заявляє, що не вноситиме правки в матеріали на вимогу російської Star Media

Редакція «Кіно з Яніною Соколовою» заявляє, що не вноситиме правки в матеріали на вимогу російської Star Media

7 Червня 2014
12778
7 Червня 2014
19:21

Редакція «Кіно з Яніною Соколовою» заявляє, що не вноситиме правки в матеріали на вимогу російської Star Media

12778
Редакція «Кіно з Яніною Соколовою» заявляє, що не вноситиме правки в матеріали на вимогу російської Star Media
Редакція «Кіно з Яніною Соколовою» заявляє, що не вноситиме правки в матеріали на вимогу російської Star Media

Редакція програми «Кіно з Яніною Соколовою», що виходить на 5-му каналі, звернулася з відкритим листом до Star Media. У листі за підписом керівника проекту Яніни Соколової журналісти висловлюють стурбованість втручанням у підготовку їхніх матеріалів.

 

«Український 5 канал виступає проти ЦЕНЗУРИ. Всі наші матеріали - це дзеркало реальності. На прохання авторитетних і високоповажних «людей із Москви» ми НЕ БУДЕМО вносити «правки» в наші матеріали. Це суперечить засадам редакційної політики і журналістської професії. Надавати для перегляду наші матеріали для затвердження їх Москвою ми НЕ ЗОБОВ'ЯЗАНІ», - зазначила автор програми у тексті листа, який опубліковано на сторінці «Кіно» у Facebook.

 

Як розповіла ведуча в коментарі «Детектор медіа», знімальна група «Кіно» записала інтерв`ю з російською акторкою Ольгою Арнтгольц, яка задіяна у зйомках серіалу «Військові дружини» у Києві.

 

За структурою програми, в «Кіно» подається інтерв`ю з підводкою до нього та сюжет про співрозмовника чи фільм, про який ідеться в розмові. Тож журналістка програми Анастасія Бабенко звернулася до київського офісу Star Media щодо можливості продовження зйомок на майданчику «Офіцерських дружин». «У прес-службі компанії нам повідомили, що мають погодити це з російськими колегами. Нам не надавали відповіді кілька днів. Ми розуміли, що в нас валиться програма, знайшли знімальний майданчик серіалу самі та вирушили туди 5 червня», - розповіла «Детектор медіа» Яніна Соколова.

 

Там, за її словами, роботі журналістів перешкоджали. «Ми розташувалися неподалік знімального майданчика серіалу й хотіли  просто на тлі цієї зйомки, не заступаючи за кордони, розмічені Star Media, записати стендап. Мовляв, ось тут,  за нашими спинами, знімається військовий фільм на замовлення Star Media-Росія. Під час запису Настю почали виштовхувати, завішувати майданчик чорними ганчірками, затуляти камери руками...», - каже редактор програми. Зрештою, записати стендапи все ж вдалося.

 

Після зйомок, каже Яніна Соколова, прес-служба російського офісу Star Media почала вимагати узгодження з ними всіх без винятку відеоматеріалів, що стосуються серіалу «Військові дружини»: «Мені почали телефонувати представники компанії Star Media з Росії. Вони повідомляли, що, згідно закону про авторське право, всі матеріали, що мають стосунок до цього серіалу, ми маємо відправитиі до Москви та узгодити з ними - у тому числі, й інтерв`ю з Ольгою Арнтгольц. Так само нам заборонили транслювати в ефірі без дозволу Star Media-Россия  выідео з «Офіцерських дружин», яке ми взяли з Youtube».

 

Також вона додала: «Нам надходило кілька таких попереджень, тож ми вирішили опублікувати відкритого листа, в якому подали позицію програми. Цей серіал знімається  в Україні, до якої вдерлися росіяни та ведуть  бойові дії на Сході. У нас анексували Крим. І тут, в Україні, знімається серіал на військову тематику - "Офіцерські дружини"...».  

 

За її словами, 8 червня програма «Кіно» вийде в ефірі 5-го каналу в тому вигляді, в якому її підготувала редакція. «Сюжет про те, як перешкоджали нашій журналістці, теж покажемо», - сказала ведуча.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментарі до прес-служб київського та московського офісів Star Media.

 

Нагадаємо, «Офіцерські дружини», як ідеться на сайті Star Media, - 12-серійна сімейна сага, що охоплює період з с 1940-х років по 2002-й. У серіалі йдеться про кілька поколінь жінок, а також їх найближче оточення. У кожному поколінні є героїня на ім'я Надія. «У фільмі висвітлені важливі для країни і для військових події - репресії, друга світова, Афганістан, участь армії у ліквідації наслідків Чорнобильської аварії, початок 1190-х, розвал СРСР, падіння престижу військової служби», - зазначено у прес-релізі Star Media.

 

Автор сценарію - Наталія Шимборецька за участю Є. Беленко, режисер-постановник - Дмитро Петрунь, художник-постановник - Діана Тодоратьєва, оператор-постановник - Олександр Кришталович, композитор - Данило Юделевич, продюсери - Галина Балан-Тимкіна, Влад Ряшин.

 

У ролях: Костянтин Милованов, Марія Порошина, Ольга Арнтгольц, Павло Делонг, Віктор Хоріняк, Юрій Борисов, Анастасія Лук'янова, Ольга Макєєва, Анна Ареф'єва та інші.

 

Вихід серіалу заплановано на 2014 рік.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12778
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду