У Росії можуть заблокувати Facebook та Twitter - їх керівництво не йде на контакт з російською владою

16 Травня 2014
3234
16 Травня 2014
12:05

У Росії можуть заблокувати Facebook та Twitter - їх керівництво не йде на контакт з російською владою

3234
У Росії можуть заблокувати Facebook та Twitter - їх керівництво не йде на контакт з російською владою

В Росії можуть заблокувати соцмережі Facebook та Twitter. Про це в інтерв'ю виданню «Известия» заявив заступник голови Роскомнагляду Максим Ксензов.

Потім прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський підтвердив, що це не особиста точка зору чиновника, а позиція всього відомства.

 

За словами прес-секретаря, відомство справді розглядає можливість повністю заблокувати сервіс мікроблогів Twitter та соцмережу Facebook і не вбачає у цьому жодних ризиків.

 

«Ксензов достатньо чітко та детально сформулював позицію Роскомнагляду»,  - сказав Ампелонський.

 

Раніше заступник голови відомства Максим Ксензов заявив, що керівництво деяких зарубіжних інтернет-компаній не йде на контакт із владою в Росії і використовує користувачів як політичний інструмент. Зокрема, з приводу Twitter чиновник заявив: «Послідовно відмовляючись виконувати наші вимоги, вони спеціально створюють умоки, в яких блокування цього ресурсу на території нашої країни стає практично неминучим».

 

Максим Ксензов також сказав, що Роскомнагляд може «завтра ж, протягом кількох хвилин заблокувати Twitter чи Facebook у Росії», не вбачаючи у цьому великих ризиків.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3234
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду