Глава КМДА: пожежа біля телевежі сталася внаслідок замикання

10 Травня 2014
10489
10 Травня 2014
17:44

Глава КМДА: пожежа біля телевежі сталася внаслідок замикання

10489
Глава КМДА: пожежа біля телевежі сталася внаслідок замикання

Глава Київської міськдержадміністрації Володимир Бондаренко припускає, що пожежа між київською телевежею й офісом Національної телекомпанії України сталая в результаті короткого замикання. Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів після покладання квітів до пам'ятника невідомому солдату в Парку Вічної Слави в Києві 9 травня.

 

«Ніякого динаміту - це однозначно. Займання від короткого замикання, міжкабельне загоряння.Там працюють люди. Немає ніякого ні вибуху, ні підкидання якихось хімічних реактивів, які могли загорітися. Служба, про всяк  випадок, перевіряє», - сказав пан Бондаренко.

 

Глава КМДА розповів, що інцидент стався віддалік телевежі.

 

На уточнююче запитання, чи можна стверджувати, що пожежа трапилася не внаслідок диверсії, він сказав: «Ніяка це не диверсія».

 

Тим часом міліція очікує на результати експертиз пожежних служб.

 

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар назвала загорання диверсією російських спецслужб, які намагалися підпалити офіс НТКУ.

 

Журналіст Espreso.TV Артем Шевченко стверджує, що «невідомий кинув коктейль Молотова в колодязь, в якому проходять оптоволоконні лінії біля апаратно-студійного комплексу, так званого «олівця »на Дорогожичах у Києві».

 

А кияни, що мешкають на Сирці, де стався інцидент, розповідають, що у момент загоряння чули звук, схожий на вибух гранати.

 

Нагадаємо, загорання кабелів у тунелях між київською телевежою й НТКУ сталося 9 травня о 4:37 ранку. Через пожежу деякі канали, в тому числі і загальнонаціональні, які мовлять через дану телевежу, були відсутні в ефірі близько п'яти годин. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10489
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду