Сюмар назвала підпал кабелів телевежі диверсією (ДОПОВНЕНО)

9 Травня 2014
11497
9 Травня 2014
12:47

Сюмар назвала підпал кабелів телевежі диверсією (ДОПОВНЕНО)

11497
Сюмар назвала підпал кабелів телевежі диверсією (ДОПОВНЕНО)

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар назвала загорання кабелів у тунелях між Київською телевежею та приміщенням Національної телерадіокомпанії України (НТКУ), яке відбулося 9 травня о 4.37 ранку, диверсією. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

 

Пані Сюмар нагадала, що напередодні «Національна гвардія» взяла під охорону телевежу. За її словами зловмисникам не вдалося підпалити НТКУ, тому вони вирішили пошкодити кабелі.

 

«Логіка російських спецслужб досі базується на вченні Леніна про першочергові «пошту, телефон, телеграф». Ще вчора правоохоронні структури взяли під посилену охорону телевишку та інші об’єкти критичної інфраструктури в Києві. На територію «карандаша» на Сирці диверсантам потрапити не вдалося. Тому, за попередніми даними, підпалили кабелі в колодязі, доступ до якого є з вулиці, кинувши всередину запалювальну суміш. Знають про такі колодязі тільки профі... Класична диверсія. За кілька годин локалізували пожежу та відновили мовлення телеканалів. Всі вже в ефірі», - пише заступник секретаря РНБО.

 

Політолог Тарас Березовець зауважив, що за збігом обставин кабелі, які загорілися, знаходилися в шахті, що належить «Укртелекому», власником якої є Рінат Ахметов. Далі експерт додав, що  «також за збігом обставин протипожежна сигналізація  не спрацювала».

 

В «Укртелекомі» спростовують інформацію про те, що пожежа поблизу телевежі у Києві відбулася в шахті компанії.  І додають, щонаслідок загоряння було пошкоджено кабелі кількох компаній.

 

Нагадаємо, 9 травня у Києві о 4:37 ранку сталося  загорання кабелів у тунелях між Київською телевежою та приміщенням Національної телерадіокомпанії України (НТКУ).Через пожежу деякі канали, в тому числі і загальнонаціональні, які мовлять через дану телевежу, були відсутні в ефірі приблизно п’ять годин. 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11497
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду