detector.media
10.05.2014 17:44
Глава КМДА: пожежа біля телевежі сталася внаслідок замикання

Глава Київської міськдержадміністрації Володимир Бондаренко припускає, що пожежа між київською телевежею й офісом Національної телекомпанії України сталая в результаті короткого замикання. Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів після покладання квітів до пам'ятника невідомому солдату в Парку Вічної Слави в Києві 9 травня.

 

«Ніякого динаміту - це однозначно. Займання від короткого замикання, міжкабельне загоряння.Там працюють люди. Немає ніякого ні вибуху, ні підкидання якихось хімічних реактивів, які могли загорітися. Служба, про всяк  випадок, перевіряє», - сказав пан Бондаренко.

 

Глава КМДА розповів, що інцидент стався віддалік телевежі.

 

На уточнююче запитання, чи можна стверджувати, що пожежа трапилася не внаслідок диверсії, він сказав: «Ніяка це не диверсія».

 

Тим часом міліція очікує на результати експертиз пожежних служб.

 

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар назвала загорання диверсією російських спецслужб, які намагалися підпалити офіс НТКУ.

 

Журналіст Espreso.TV Артем Шевченко стверджує, що «невідомий кинув коктейль Молотова в колодязь, в якому проходять оптоволоконні лінії біля апаратно-студійного комплексу, так званого «олівця »на Дорогожичах у Києві».

 

А кияни, що мешкають на Сирці, де стався інцидент, розповідають, що у момент загоряння чули звук, схожий на вибух гранати.

 

Нагадаємо, загорання кабелів у тунелях між київською телевежою й НТКУ сталося 9 травня о 4:37 ранку. Через пожежу деякі канали, в тому числі і загальнонаціональні, які мовлять через дану телевежу, були відсутні в ефірі близько п'яти годин. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY