13 квітня в Запоріжжі – показ документального фільму про Фукушіму

11 Квітня 2014
9955
11 Квітня 2014
16:33

13 квітня в Запоріжжі – показ документального фільму про Фукушіму

9955
13 квітня в Запоріжжі – показ документального фільму про Фукушіму

13 квітня 2014 року о 15:30 Представництво Європейського Союзу в Україні спільно з Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA запрошують мешканців Запоріжжя на перегляд фільму «Містечко Ябукі».

 

Показ відбудеться в центрі мистецтв «Арт-Простір» (ПК ім. Кірова) за адресою м. Запоріжжя, пр. Металургів, 1-А, мала зала.

 

Вхід на кінопоказ - безкоштовний.

 

До 28-ї річниці Чорнобильської катастрофи організатори пропонують переглянути документальний фільм, що розповідає про життя Фукушіми, яку дуже часто називають другим Чорнобилем. Фукушіма відома не лише через нещодавню ядер ну катастрофу. Для режисера Міцуакі Сайто Фукушіма це також місце, що розділяє його життя «до» і «після», дитинство й доросле життя, минуле та майбутнє. Фукушіма - це місто, звідки поїхав його батько і місто, куди повернувся сам Сайто. Спокій, з яким працюють місцеві фермери, доводить, що життя й робота продовжуються, незважаючи ні на що. Глибока картина про іншу культуру, сприйняття та перевтілення все ж має багато відображень і того, що довелося пережити українцям під час катастрофи.

 

Після кінопоказу глядачів запрошують до дискусії та обговорення фільму за участі дипломатів ЄС та представників міжнародного кінофестивалю Docudays UA в Запоріжжі. Зокрема, участь у заході візьмуть:

- Вікторія Давидова, радник з питань преси та інформації Представництва ЄС;

- Хольгер Роммен, перший секретар, керівник відділу контрактів і фінансів Представництва ЄС в Україні

- модератор заходу Ігор Гармаш, президент Запорізького кіноклубу «Сходження», партнер міжнародного кінофестивалю Docudays UA в Запоріжжі.

 

Кінопоказ відбувається в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні» у співпраці із Міжнародним фестивалем документального кіно DocudaysUA.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9955
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду