Фільм Речинського «Хворісукалюди» знову здобув нагороду для Австрії

Фільм Речинського «Хворісукалюди» знову здобув нагороду для Австрії

10 Квітня 2014
11389
10 Квітня 2014
12:39

Фільм Речинського «Хворісукалюди» знову здобув нагороду для Австрії

11389
Цього разу на докуфестивалі ECU у Парижі
Фільм Речинського «Хворісукалюди» знову здобув нагороду для Австрії
Фільм Речинського «Хворісукалюди» знову здобув нагороду для Австрії

Стрічка «Хворісукалюди» Юрія Речинського перемогла в номінації «Найкращий незалежний європейський документальний фільм» на Європейському фестивалі незалежного кіно (ECU) у Парижі. Про це повідомляє сайт форуму.

 

У конкурсній програмі фільм Речинського здобув тріумф як картина виробництва Австрії.

 

ECU, мета якого - відкривати й просувати найкращих незалежних режисерів з усього світу, проходив з 4 до 6 квітня цього року. У конкурсній програмі змагалися 85 фільмів з 32 країн. Найбільше лаврів - у чотирьох номінаціях - дісталося кіномитцям із Франції. Із повним переліком лауреатів можна ознайомитися тут.

 

Як писала «Детектор медіа», минулого серпня стрічка «Хворісукалюди» перемогла на 19-му кінофестивалі в Сараєво. Тоді український режисер Юрій Речинський здобув першість у номінації «Найкращий документальний фільм» (як проект Австрії) та винагороду в розмірі три тисячі євро.

 

Нагадаємо, виробництво дебютної стрічки режисера здійснювалося на кошти, залучені європейськими продюсерами. Як уточнила в коментарі «Детектор медіа» виконавчий продюсер фільму Дар'я Бассель, жодного фінансування від України не було, тож офіційно картина «Хворісукалюди» є проектом виробництва Австрії.

 

Юрій Речинський - випускник Київського політехнічного інституту та Університету театру і кіно ім. Карпенка-Карого. Працював монтажером і режисером на телебаченні. Пізніше працював режисером монтажу в рекламі, короткометражних, телевезійних і художніх фільмах. Після того, як покинув навчання у театральному інституті, зняв декілька короткометражних фільмів, рекламних та артпроектів.

 

Героями стрічки «Хворісукалюди» є безпритульні підлітки. Частина з них знімалися в однойменному короткометражному фільмі.

 

Українська прем'єра стрічки відбулася під час 43-го МКФ «Молодість» у Києві. Також стрічка була показана в рамках позаконкурсної програми «Docu/Україна на 11-му Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA.

 

Короткометражний варіант фільму «Хворісукалюди» у 2012 році був єдиним фільмом від України в конкурсній програмі 9-го Docudays UA.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.docudays.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11389
Читайте також
18.04.2018 11:30
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
2 282
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду