detector.media
10.04.2014 12:39
Фільм Речинського «Хворісукалюди» знову здобув нагороду для Австрії
Фільм Речинського «Хворісукалюди» знову здобув нагороду для Австрії
Цього разу на докуфестивалі ECU у Парижі

Стрічка «Хворісукалюди» Юрія Речинського перемогла в номінації «Найкращий незалежний європейський документальний фільм» на Європейському фестивалі незалежного кіно (ECU) у Парижі. Про це повідомляє сайт форуму.

 

У конкурсній програмі фільм Речинського здобув тріумф як картина виробництва Австрії.

 

ECU, мета якого - відкривати й просувати найкращих незалежних режисерів з усього світу, проходив з 4 до 6 квітня цього року. У конкурсній програмі змагалися 85 фільмів з 32 країн. Найбільше лаврів - у чотирьох номінаціях - дісталося кіномитцям із Франції. Із повним переліком лауреатів можна ознайомитися тут.

 

Як писала «Детектор медіа», минулого серпня стрічка «Хворісукалюди» перемогла на 19-му кінофестивалі в Сараєво. Тоді український режисер Юрій Речинський здобув першість у номінації «Найкращий документальний фільм» (як проект Австрії) та винагороду в розмірі три тисячі євро.

 

Нагадаємо, виробництво дебютної стрічки режисера здійснювалося на кошти, залучені європейськими продюсерами. Як уточнила в коментарі «Детектор медіа» виконавчий продюсер фільму Дар'я Бассель, жодного фінансування від України не було, тож офіційно картина «Хворісукалюди» є проектом виробництва Австрії.

 

Юрій Речинський - випускник Київського політехнічного інституту та Університету театру і кіно ім. Карпенка-Карого. Працював монтажером і режисером на телебаченні. Пізніше працював режисером монтажу в рекламі, короткометражних, телевезійних і художніх фільмах. Після того, як покинув навчання у театральному інституті, зняв декілька короткометражних фільмів, рекламних та артпроектів.

 

Героями стрічки «Хворісукалюди» є безпритульні підлітки. Частина з них знімалися в однойменному короткометражному фільмі.

 

Українська прем'єра стрічки відбулася під час 43-го МКФ «Молодість» у Києві. Також стрічка була показана в рамках позаконкурсної програми «Docu/Україна на 11-му Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA.

 

Короткометражний варіант фільму «Хворісукалюди» у 2012 році був єдиним фільмом від України в конкурсній програмі 9-го Docudays UA.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.docudays.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY