detector.media
07.04.2014 11:43
Людина Захарченка Зубрицький мав стосунок до низки «розслідувань» на Першому національному, «112-Україна» та «Гром.TV»
Людина Захарченка Зубрицький мав стосунок до низки «розслідувань» на Першому національному, «112-Україна» та «Гром.TV»
Такий висновок випливає з розповіді журналіста Жана Новосельцева

Медіакоординатор колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка Віктор Зубрицький мав стосунок до низки так званих «розслідувань», що виходили на телеканалах Перший національний, «112-Україна» та «Гром.TV». Це випливає з інтерв'ю журналіста Жана Новосельцева медіатаблоїду «Дуся».

 

За словами пана Новосельцева, пан Зубрицький курирував телеканал «112-Україна». «Я так розумів, що він там або топ-менеджер, або людина, яка має стосунок до засновників», - сказав пан Новосельцев.

 

Зі слів журналіста, паралельно пан Зубрицький займався продакшн-студією VTV (виробник роликів і так званих журналістських розслідувань «Останнє попередження», фільму «Адо вад» тощо). «Одного разу він провів низку експериментів, де були записані і Власенко, і Тягнибок, і низка інших товаришів. У цьому проекті журналісти VTV представлялися співробітниками спецслужб Америки і пропонували гроші на допомогу революції - всі наші горді революціонери погоджувалися на різних умовах», - розповів пан Новосельцев.

 

Пан Зубрицький сприяв у створенні провокативних сюжетів «Гром.TV» і каналу «112-Україна» про тортурні підвали в Київській міській державній адміністрації, про побиту й осоромлену на майдані волонтерку, розповів пан Новосельцев. Крім того, пан Зубрицький, зі слів журналіста, фінансував розслідування «Гром.TV» про «чорних трансплантологів».

 

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на прес-конференції 3 квітня заявив, що Віктор Зубрицький як керівник медіахолдингу «Контакт» координував дискредитаційну кампанію Євромайдану: «Інформація готувалася за замовленням Зубрицького, потім схвалювалась Захарченком і після цього виходила в ефір». За його словами, в цей час пан Зубрицький контактував з низкою «дуже відомих в медійних колах осіб».

 

Також пан Зубрицький, за словами пана Авакова, координував «тітушок». «Він по суті здійснював весь зв'язок і всю координацію дій "тітушок", відповідних банд, які асистували органам внутрішніх справ у репресивних діях проти протестувальників на той час», - повідомив Арсен Аваков.

 

Пан Зубрицький є чоловіком співвласниці телеканалу «112-Україна» Ольги Зубрицької, яка, у свою чергу, є сестрою гендиректора і співвласника «112-Україна» Андрія Подщипкова.

 

Сам Віктор Зубрицький підтвердив, що він є керівником медіахолдингу «Контакт», але заперечив, що координував «тітушок». Він заявив, що протягом 2012-2013 років був режисером, продюсером, редактором, журналістом, автором понад 70 фільмів, телепрограм і телесюжетів, які виходили на центральних каналах і мають велику кількість переглядів на YouTube. «Ось ця журналістська та інша моя медійна діяльність, що не дає спокою «новій владі», у першу чергу і привела мене раптово ... до нібито мого «координування» Антимайдану», - заявив він.

 

Пан Зубрицький також стверджує, що навколо медійних активів, з якими він працював і які подають об'єктивну інформацію, «згущуються хмари». «Весь тиждень надіслані через різних знайомих дрібні «представники» «нової влади» намагаються запропонувати дуже недорого переоформити пов'язані зі мною, створені в тому числі з моєю активною участю медіаактиви», - заявив він.

 

Назви фільмів і програм, над якими працював, та медіаактивів, до яких мав стосунок, пан Зубрицький не уточнив.

 

4 квітня в ефірі «Шустер live» на Першому національному було телефонне включення Віктора Зубрицького, який, за словами ведучого Савіка Шустера, сам зателефонував до студії. Спілкуючись із ним, Савік Шустер поцікавився в пана Зубрицького, чому той погрожував йому та редактору «Шустер live» Володимиру Доліну. «Ви розмовляли з ним. Ви на Перший національний, що контролювався тоді, природно, урядом, поставили фільм про вибухи у Дніпропетровську. Ми цей фільм у нашій програмі обговорили, і все підґрунтя цього фільму в студії було зруйновано. Після цього надійшли погрози», - сказав Савік Шустер. Пан Зубрицький почав доводити, що все було не так. Однак Савік Шустер його зупинив: «Я з вами не з`ясовуватиму стосунки».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY