Єгор Соболєв відзначив приклад прямоефірного проекту «Люстрація» на Львівщині

Єгор Соболєв відзначив приклад прямоефірного проекту «Люстрація» на Львівщині

29 Березня 2014
11096
29 Березня 2014
15:24

Єгор Соболєв відзначив приклад прямоефірного проекту «Люстрація» на Львівщині

11096
Єгор Соболєв відзначив приклад прямоефірного проекту «Люстрація» на Львівщині
Єгор Соболєв відзначив приклад прямоефірного проекту «Люстрація» на Львівщині

Приклад і досвід Львівщини з люстрації претендентів на керівників управлінь МВС буде популяризуватися по усій Україні.  Про це 28 березня під час програми «Люстрація» в ефірі ZIK зазначив уповноважений Радою Майдану на проведення люстрації Єгор Соболєв, повідомляє прес-служба каналу.

 

«Люстрація» - програма Люстраційного комітету Майдану Львівщини, куди увійшли відомі журналісти незалежних медіа, авторитетні громадські діячі та активісти. Проект виходить щоп'ятниці о 22:00 на телеканалі ZIK. Фігурантів люстрування, модераторів прямих ефірів та експертів програми визначає редакційна рада Люстраційного комітету Майдану Львівщини.

 

28 березня, фігурантами програми «Люстрація» стали претенденти на посаду начальника ГУМВС Львівської області Дмитро Загарія, Віталій Максимов і Володимир Дитюк. Зокрема, у прямому ефірі програми вони оприлюднили свої декларації про доходи і розповіли про перші кроки повернення довіри до правоохоронців  у разі їх призначення на посаду.

 

«Львівщина висунула 16 претендентів у порівнянні із чотирма на Волині. Це чудово. Я страшенно радий, що у вас відбувається справжнє обговорення критеріїв кандидатів, їхнього минулого, і громада бере в цьому справжню участь», - сказав Єгор Соболєв.

 

Він також відзначив телеканалу ZIK за те, що процес люстрації відбувається в прямому ефірі, й таким чином «немає можливості приховати нічого». Єгор Соболєв пообіцяв, що приклад Львівщини з люстрації претендентів на керівників міліції буде популяризуватися по усій Україні.

 

Як інформують у прес-службі ZIK, контент програми «Люстрація» не є власністю телеканалу і пропонується для поширення та користування іншими медіа. Телеканал ZIK виступив відкритим майданчиком для громадського люстрування та надав ефір у вечірній прайм-тайм п'ятниці програмі Люстраційному комітету.

 

Під час прямих ефірів «Люстрації» відбуваються прямі включення з львівського Майдану, де щоп'ятниці ввечері працює знімальна група ZIK. Присутні на зйомках громадяни можуть приєднуватися до процесу люстрування та задавати питання фігурантам.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11096
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду