Аласанія: Година трансляції «Шустер live» обходиться в 15 тисяч гривень

28 Березня 2014
9605
28 Березня 2014
22:15

Аласанія: Година трансляції «Шустер live» обходиться в 15 тисяч гривень

9605
Аласанія: Година трансляції «Шустер live» обходиться в 15 тисяч гривень

Новопризначений гендиректор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія на своїй сторінці у Facebook розповів про перші кроки й проблеми, які вирішуватие на цій посаді.

 

Як йому вдалося з`ясувати, «кілька десятків осіб отримували офіційну зарплату розміром 4-6 тис грн та «чорну» в 15-20 тис грн.».

 

Разом з тим, для НТКУ на часі кадрові питання. «Люди от-от почнуть іти .- припускає Зураб Аласанія. - Якраз ті, хто вмів і хотів працювати, хоча й розміняв сумління на зарплату. Ті ж , хто задовольнявся неконкурентним мізером - нікуди не подінуться, і звільнити їх буде так само складно, як і залишити вмлих. У цьому сенсі рішення ще не знайдено».

 

При цьому гендиректор нагадав, що зміни в компанії, яку він планує перетворити на канал суспільного мовлення, відбудуться не відразу.

 

«Щоб знали всі «поспішайки»: це не один день. [...] Очікування завищені і прискорені; так, такі часи, я знаю. Але - буває або швидко, або добре. Я віддаю перевагу добре», - підкреслив він.

 

«Поки в статуті компанії (а також в Конституції України і ще в купі законів) написано "державна" - головним її завданням залишається "висвітлення діяльності". І компанія залишається як і раніше на "ручному управлінні", я зобов`язаний виконувати розпорядження Кабміну, якими б дурними вони не були», - зазначив Зураб Аласанія.

 

Також він додав: «У цьому сенсі - тільки змінювати закон. Вибивати цей трон з-під Кабміну і на базі НТКУ, а також, можливо, обласних ТРК - створювати Суспільне ТБ». 

 

Вивчив новий гендиректор і умови співпраці НТКУ з «Савік Шустер студією» та «Громадським телебаченням».

 

«Кожна година трансляції (ток-шоу «Шустер live». - ТК) обходиться в 15 тисяч гривень», - розповів пан Аласанія. Також він додав: «Студія Шустера увійшла на комерційній основі і оплачує каналу (договір, як з'ясувалося, укладений аж до кінця року) трансляцію».

 

Щодо «громадського телебачення, із договором про трансляцію виникла колізія: «Громадське - некомерційна організаці . Вона не може платити. А трансляцію "Громадського" НТКУ розмістило з найкращих цивільних міркувань: оперативний же потік інформації (хоч геніальністю він і не відзначається). Наразі натранслювали на п'ять мільйонів. Нецільове , між іншим , витрачання бюджетних коштів. Як тепер захоче Кабмін, так і буде. Включить трансляцію Громадскького за минулий місяць в держзамовлення - добре. Не захоче включати - не те що трансляції не буде , а і за минулу хтось присісти може».

 

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України призначив Зураба Аласанію генеральним директором НТКУ 25 березня. Його кандидатуру Кабміну запропоновали представники медіа-спільноти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9605
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
трансляція
3733 дн. тому
Мало того , що "натранслювали на п"ять мільйонів" , ще й мозок українцям зас###и назавжди.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду