Зураб Аласанія очолив Національну телекомпанію України. ОНОВЛЕНО

Зураб Аласанія очолив Національну телекомпанію України. ОНОВЛЕНО

25 Березня 2014
15831
25 Березня 2014
23:59

Зураб Аласанія очолив Національну телекомпанію України. ОНОВЛЕНО

15831
Зураб Аласанія очолив Національну телекомпанію України. ОНОВЛЕНО
Зураб Аласанія очолив Національну телекомпанію України. ОНОВЛЕНО

Кабінет Міністрів України призначив Зураба Аласанію генеральним директором Національної телекомпанії України. Його кандидатура була розглянута на засіданні уряду 25 березня, та прийнято відповідне розпорядження. Про це йдеться на «Урядовому порталі».

 

Кандидатуру Зураба Аласанії було запропоновано Кабінету Міністрів представниками медіа-спільноти. Із ними прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся перед засіданням уряду у вівторок вранці 25 березня. На основі їхньої пропозиції і було зроблено подання.

 

Співзасновник проекту Hromadske.TV, директор інофрмагентства «МедіаПорт» Зураб Аласанія очолив Національну телекомпанію України, повідомляє й «МедіаПорт».

 

Колективу НТКУ його представили сьогодні, 25 березня, в Києві за підсумками обговорення в Кабінеті Міністрів України. Кандидатуру Зураба Аласанія висунула медіагромадськість.

«Напрацювань з реформування НТКУ в медіаспільноті багато, вони різні (деякі - кардинально відрізняються), проте, якщо коротко, кінцевою метою я бачу роздержавлення і створення на базі НТКУ громадського телебачення», - сказав «МедіаПорту» Зураб Аласанія.

Зураб Аласанія працює на телебаченні з 1996 року. У 2000-му став співзасновником і директором харківської медіагрупи «Об'єктив». У квітні 2006 року, після посилення втручань у редакційну політику з боку одного із засновників, бізнесмена Олександра Давтяна, колектив медіагрупи прийняв рішення звільнитися у складі 46 осіб.

Того ж року Зураб Аласанія заснував інформагентство «МедіаПорт». 

З 2005 по 2010 рік Зураб Аласанія очолював Харківську обласну державну телерадіокомпанію. 

У червні 2013 року Зураб Аласанія разом з колегами-журналістами став співзасновником проекту Hromadske.TV. 
 
«Детектор медіа» 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15831
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
stop
3676 дн. тому
Присутність тітки Б. на телекомпанії сидить вже в печінках всієї тв спільноти. Вона ганьбить телекомпанію. Взагалі незрозуміло чому людину без досвіду у будь-якій достойній організації поставили скеровувати питання національної безпеки. А взагалі то чому Бичок ( назвемо все своїм ім"ям) опинилась на тому місці всім давно зрозуміло. Ганьба тим, хто потребує такого досвіду як у неї.... Їх виявилось досить багато. Приберіть цей хлам негайно!
молодая борзота
3676 дн. тому
уже захватила часть эфира першого. Теперь очередь за финансами НТКУ.
для tvpravo
3676 дн. тому
Рассказывая про коррупционные схемы в НТКУ и предлагая заменить старых на молодых , вы в первую очередь видите освобождение места для молодых хапуг в руководящих структурах за счет увольнения тех , кто еще хоть что-то может и делает передачи вопреки отсутствию финансирования , новой техники и интереса со стороны начальничков. Смотрите , как бы с водой не выплеснуть ребеночка.
tvpravo
3676 дн. тому
Для верю // 26.03.2014 17:05 - поддерживаю. Если приходит человек, который не в их "формате" его начинают уничтожать. Что они предложат Зурабу? Влезть к ним в "долю"? Работать не умеют, зато воровать научились отменно. За размещение эфире программ у штатных сотрудников уже начали вымагать деньги. Романчук и его "супермега" экономистка по госзаказу с катушек съехали, всех вокруг на многие месяцы вперед потрусили, переключились на другой сегмент... Или после Майдана перестали нести? Формат "Первого" уже просто оброс коррупционными схемами. Пусть лучше будут молодые ребята делать новое ТВ, чем смотреть "В гостях у Гордона".
верю
3676 дн. тому
О, повылазили кумушки с Первого национального, которым НИКТО и НИКОГДА из руководителей не нравился. Сидят там энное количество десятков лет, ни фига не делая, а молодежи работать не дают. Но зато в кабинет вновь приходящего руководства, одев меха, бегут первыми и бьют себя в грудь, что телекомпания держится на них. И в профкомы всевозможные повлазили. Крепись, Зураб. Как говорят, больше всего нужно бояться равнодушных, тут таких, у которых телевидение заканчивается в 18.00, к сожалению, очень много...
ХТО СКАЗАВ
3676 дн. тому
ЩО "ГРОМАДСЬКЕ" ЦЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ?ПОКАЖІТЬ МЕНІ ТОГО, ХТО ЦЮ БЛЮВОТУ ПРИТУЛИВ ДО ТЕЛЕБАЧЕННЯ! ТАМ НЕМА ЧОГО "БАЧИТИ".І ГНУСАВІСТЬ ЦЮ НЕМОЖЛИВО СЛУХАТИ?ХТО В ЇХНІЙ РЕКЛАМІ НАПИСАВ ПРО ПРОФЕСІОНАЛІЗМ?ХОЧУ БАЧИТИ ЦЬОГО ПРИДУРКА!
однако
3677 дн. тому
хрен редьки не слаще! утопичная идея "громадського телебачення" уже достала! в том уродском виде, как существует нечто под похожим брендом, простительно на период войны и революции, да и то с большой натяжкой. Я уж не говорю о том, а слухи весьма похожие на правду ходят, какую именно "громаду" представляет это телевиденье... И вот еще что. У всех стран есть вполне нормальные государственные или с долей государства телеканалы. За примером далеко ходить не надо. Продукцию ВГТРК "Россия" у нас и во многих странах потребляют на ура, что позволяет россии вести за пределами страны свою политическую линию. Так вот хотелось бы реформ и качественного скачка Первого Национального канала, являющегося лицом и рупором государства в первую очередь, а не заведомо обреченные на провал "громадськи" стенания. Ну честно, не будет и не должна нормальная страна жить всё время в состоянии мега-кризиса, революции и войны. Значит нужно будет показывать что-то еще, кроме нудно мямлящего за ноутбуком Романа Скрыпина. Идеи есть? или круглосуточным Поплавским опять забьём?
Qcumber
3677 дн. тому
Як же добре, що не Княжицький!!! :) :) :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду