Дослідження «1+1»: Майже половина українців мають позитивні очікування від угоди з ЄС

Дослідження «1+1»: Майже половина українців мають позитивні очікування від угоди з ЄС

22 Березня 2014
8195
22 Березня 2014
18:39

Дослідження «1+1»: Майже половина українців мають позитивні очікування від угоди з ЄС

8195
Дослідження «1+1»: Майже половина українців мають позитивні очікування від угоди з ЄС
Дослідження «1+1»: Майже половина українців мають позитивні очікування від угоди з ЄС

Під час підготовки до марафону ТСН «Україна єдина», телеканал «1+1» вивчив думки українців стосовно угоди з Європейським союзом, членства в НАТО, ставлення до Росії та нового уряду України. Про це повідомляє прес-служба «1+1».

 

Дослідження для «1+1» провела дослідницька  компанія «ГФК Юкрейн». Результати дослідження були оприлюдненні 21 березня, в ефірі «1+1» під час телемарафону ТСН.

 

За результатами опитування майже половина українців мають позитивні очікування від угоди з Європейським союзом. 48% жителів України у віці 18 років і старше вважають, що підписання Україною угоди про асоціацію з Європейським союзом позитивно відобразиться на них особисто. 18% опитаних відносяться до асоціації з ЄС нейтрально, а 28% - негативно. Найбільш оптимістично налаштовані жителі Західного регіону, де позитивні очікування у 80% населення, в той час як на Півдні та Сході (включно з АР Крим)  таких лише 23%, а в самій АР Крим - всього 10%.

 

44% населення України підтримують вступ країни до НАТО, в той час як 47% - проти. Найбільша підтримка Північноатлантичного альянсу - у Західному регіоні (70%), в той же час найменша - на Півдні та Сході, де 70% населення виступають проти (84% - в АР Крим).

 

Навпіл розділилися думки українців щодо Росії: 48% вважають Росію дружньою державою, а 47% з цим не погоджуються. У той же час політику президента Росії Путіна щодо України не підтримують 77% респондентів. На Заході, Півночі й у Центрі Путін має менше 3% підтримки. І навіть на Півдні та Сході лише 35% підтримують політику Президента Росії щодо України, в той час як 56% її не підтримують. Драматично відрізняються думки мешканців Криму, де 88% вважають Росію дружньою країною, а 76% - підтримують політику Путіна щодо України.

 

Неоднозначним є ставлення українців до уряду України. В середньому по країні 55% респондентів вважають, що новий уряд діє в інтересах народу України, в той час як 37% з цим не погоджуються. Традиційно, довіра до уряду вища на Заході (79%), і нижча - на Півдні та Сході (34%). В той же час 77% жителів Криму не вважають, що новий уряд України захищає їх інтереси.

 

Опитування для телеканалу «1+1» провела компанією «ГФК Юкрейн», дослідження здійснювалося шляхом телефонного інтерв'ю з дзвінками на стаціонарні та мобільні телефони. Період опитування: 19-20 березня 2014 року. Розмір вибірки по Україні: 807 респондентів віком 18 років і більше. Вибірка випадкова, репрезентативна для населення України за статтю, віком, регіоном і типом населеного пункту. Максимальна похибка для макрорегіону не перевищує 7.3%, для України в цілому - 3.4%.

 

Додатково було проведено 115 інтерв'ю з мешканцями АР Крим у віці 18 років і більше. Загальний обсяг вибірки по АР Крим: 155 інтерв'ю, вибірка репрезентативна для населення АР Крим за статтю, віком і розміром населеного пункту. Максимальна похибка вибірки не перевищує 7.9%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8195
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Подвійні стандарти
3693 дн. тому
Дослідження «1+1»: Більше половини українців мають негативні очікування від угоди з ЄС
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду