Журналісти та піарники пікетували «Інтер»: «Топаз, дай команду!» (+ВІДЕО)

22 Лютого 2014
17662
22 Лютого 2014
21:03

Журналісти та піарники пікетували «Інтер»: «Топаз, дай команду!» (+ВІДЕО)

17662
Журналісти та піарники пікетували «Інтер»: «Топаз, дай команду!» (+ВІДЕО)

У першій половині дня, перед повідомленнями про можливе захоплення телеканалу «Інтер», офіс на Дмитрівській пікетували піарники і журналісти.

 

Близько 30 осіб прийшли з плакатами, що висловлювали їхнє ставлення до новин колег: «Мамо, не дивися "Інтер"!», «Ми - журналісти. Нам соромно за вас».

 

Були постери й «Топаз, дай команду! Топаз!» - за мотивами відео з героєм антимайдану Гнатом з Харкова, який називає себе Топазом.

 


Учасники акції зачитували списки загиблих, скандували «Ганьба!». Розмістили оголошення «Збрешемо недорого. Телеканал "Інтер"» та вивіску «Національна телеканалізація сфінктера». 

 

 

 

 

 

 

 

Журналісти «Інтера» вийшли до учасників акції та поділилися думками щодо інформаційної політики телеканалу. При цьому кореспондентка НТН зазначила: «Роботодавців не обирають».

 

 

 

 

Учасники акції вимагали від  журналістів «Інтера» принести вибачення в прямому ефірі. Після цього вони рушили на вулицю Щусева пікетувати НІС. У цей час «Інтер» на кілька хвилин перервав мовлення.

 

Перед тим, як було перервано ефір, на адресу «Інтера» почали надходити дзвінки обурених впливових глядачів щодо трансляції Харківського з`їзду депутатів усіх рівнів з Південно-Східної України.

 

В ефірі «1+1» керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна, коментуючи інформацію щодо можливого захоплення телеканалу, наголосила, що не погоджується з твердженням щодо того, що журналісти «Інтера» маніпулювали, оскільки вони подавали дві точки зору. Відповідаючи на питання, чи вибачаться журналісти перед глядачами, пані Безлюдна сказала: «Так».

 

Нагадаємо, у п`ятницю 21 лютого в ефірі програми «Стосується кожного» журналістка каналу СТБ Лідія Паньків, запрошена як «наречена беркутівця», заявила: «Я зневажаю канал "Інтер", який три місяці брехав про події на Майдані, і поширював ворожнечу між громадянами країни». Також вона додала: «Єдине, що ви можете зараз зробити - це вести свої ефіри на колінах. Я принесла вам фотографії убитих, щоби вони вам снилися, і щоб ви пам'ятали, що в цьому винні і ви теж».

 

 

 

Нагадаємо, 21 лютого 16 співробітників «Національних інформаційних систем» - новинного продакшну телеканалу «Інтер», звернулися з відкритим листом до керівництва, у якому заявили про свою незгоду з редакційною політикою каналу. Майже всі журналісти, які поставили свої підписи під зверненням, спеціальізуються на міжнародній тематиці. 

 
 

«Детектор медіа»

Фото - Facebook та Ірини Коротич

Відео надане організаторами акції

Оператори: Едуард Георгадзе, Tonique. Також використано відео, надане громадянами, які спостерігали за акцією

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17662
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду