Медіапроект «Киев єврейский» висловив протест посольству України в Ізраїлі

Медіапроект «Киев єврейский» висловив протест посольству України в Ізраїлі

25 Січня 2014
13510
25 Січня 2014
12:31

Медіапроект «Киев єврейский» висловив протест посольству України в Ізраїлі

13510
Медіапроект «Киев єврейский» висловив протест посольству України в Ізраїлі
Медіапроект «Киев єврейский» висловив протест посольству України в Ізраїлі

Медіапроект «Київ єврейський» висловив протест посольству України в Ізраїлі у зв'язку із застосуванням сили бійців спецпідрозділу «Беркут» проти журналістів, які висвітлюють події на євромайдані у Києві. Про це йдеться у зверненні до посла Геннадія Надоленка, повідомляє сайт «Киев еврейский».
 

«Останнім часом професія журналіста в Україні стає все більш небезпечною, - зазначають автори заяви за підписом головного редактора «Києва єврейського» Елеонори Гройсман. -  Закони, прийняті Верховною Радою 16 січня і негайно підписані спікером Володимиром Рибаком, а потім і президентом України Віктором Януковичем, порушують свободу слова і становлять небезпеку для ЗМІ та журналістів України». 

 

Пані Гройсман наголошує: «Застосування сили проти журналістів за їх професійну діяльність є неприпустимим. У нас болить душа за журналістів медіа-проекту «Київ єврейський», які зараз висвітлюють події в Києві. Ми дуже турбуємося за них і наших колег з українських і зарубіжних ЗМІ, що працюють в гущі подій. Якщо раніше представники ЗМІ на київському Майдані ідентифікували себе за допомогою жилетів з написом «Преса», то зараз в цілях безпеки вони змушені зливатися з натовпом». 

 

Також головний редактор висловлює «велику стурбованість силовиків саме до єврейських журналістів» та акцентує на «яскраво вираженій антисемітській спрямованості групи "Беркут-Україна" в фейсубці» та бездіяльності влади, яка не відреагувала на попереднє звернення медіа проекту.



«Силові дії відносно співробітників ЗМІ завдають непоправної шкоди журналістам та їх рідним і близьким. А також формують негативний імідж України, як держави бореться проти свободи слова», - наголошує головний редактор.

 

Медіа-проект «Київ єврейський» входить до складу Української асоціації видавців. Кілька днів тому УАВПП звернулася до видавців і журналістів із закликом докласти всіх зусиль для запобігання вступу в силу антидемократичних законів, спрямованих проти журналістів. 


Головний редактор і штат редакції медіа-проекту «Київ єврейський» протягом багатьох років є членами Національної спілки журналістів України. 23 січня НСЖУ заявила, що сформована в Україні ситуація «свідчить про те, що спецназівці мають чіткий наказ фізичного знищення журналістів на Майдані». Тільки за останні дні в центрі Києва на вулиці Грушевського постраждали більше 35 журналістів, що виконують свій професійний обов'язок. В Україну в зв'язку з надзвичайними обставинами порушення прав журналістів готова прибути представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович

 

«Детектор медіа»

Фото - http://evreiskiy.kiev.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13510
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду