Міліція застерігає, що вдягати маски зайчиків і лисичок на акції відтепер заборонено

Міліція застерігає, що вдягати маски зайчиків і лисичок на акції відтепер заборонено

18 Січня 2014
17984
18 Січня 2014
18:06

Міліція застерігає, що вдягати маски зайчиків і лисичок на акції відтепер заборонено

17984
Міліція застерігає, що вдягати маски зайчиків і лисичок на акції відтепер заборонено
Міліція застерігає, що вдягати маски зайчиків і лисичок на акції відтепер заборонено

Відтепер за маскування обличчя під час масових заходів передбачена відповідальність, нагадує управління зв`язків з громадськістю МВС України.

 

Як акцентується у повідомленні для ЗМІ, 16 січня було прийнято, в тому числі, Закон «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян». Зокрема, цим Законом було внесено зміни до ст. 185-1 КУпАП, яка доповнена 3 та 4 частинами.

 

Начальник кафедри організації охорони громадського порядку Національної академії внутрішніх справ України Володимир Куліков розповів, що відповідно до нових законів, учасникам мирних зібраннь чи інших масових заходів забороняється маскувати свої обличчя - тобто бути в касці, масці або ж шоломі. Окрім цього є заборона на пронесення на мирні зібрання будь-якої зброї, засобів відкритого вогню, піротехніки, спеціальних засобів самооборони, вибухових чи легкозаймистих речовин, а також предметів, що спеціально пристосовані або ж заздалегідь заготовлені для вчинення протиправних дій. Зокрема, забороняється приходити у форменому одязі, що копіює або схожий на формений одяг працівників силових структур.

 

За все це встановлюється відповідальність. Санкції цієї статті - штраф від 2500 до 4250 або адмінарешт до 15 діб.

 

Закон вступає в силу вже з наступного дня після його опублікування. Порушників доставлятимуть до міліції, де складатимуть адмінпротоколи та направлятимуть до суду.

 

За словами пана Кулікова, такі норми - практика Європейського союзу:  «Якщо порівняти країни Європейського союзу, то, як приклад, в Німеччині така практика діє вже 25 років. У цій країні за маскування обличчя під час масових заходів передбачена кримінальна відповідальність, а саме - позбавлення волі на строк до 1 року. У Великобританії аналогічна практика діє майже 30 років. А у Франції для осіб, які приховують своє обличчя під час погромів, передбачено 3 роки в'язниці і 45 тис євро штрафу».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні у Києві українські письменники й активісти біля будівлі Лук‘янівського СІЗО провели акцію проти ухвалених 16 січня законів, які обмежують права і свободи громадян. Участь у пікеті взяли декілька десятків людей. Вони одягнули карнавальні маски - зайчиків, лисичок та інших персонажів карнавалу.

 

Акції протесту щодо ухвалених Верховною радою 16 січня законів  пройшли і в регіонах. Зокрема, у Дніпропетровську громадяни влаштували власний маскарадний протест:

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Фото - http://news.liga.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17984
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
t1t3485
3773 дн. тому
это ж теперь вся одесская юморина вне закона!
Патріот
3773 дн. тому
Бороди теж не можна
Патріот
3773 дн. тому
Щоб ментам було простіше "працювати", простестувальникам на мирні акції краще приходити тільки в трусах.
cfymjr
3773 дн. тому
а детей на утрениках арестовывать будут?
Крым
3773 дн. тому
После принятия дебильных законов обществу остался один выход: срочно ужесточать борьбу с диктатурой рыговской олигархии всеми методами, в том числе и вооруженой борьбой. Мы за свободную от бандюков Чивокуни Украину!!!!
Павел
3773 дн. тому
Писал я уже где то - повторюсь... нужно ещё солнцезащитные очки запретить носить , так же ведь часть лица закрывают...
Дед
3773 дн. тому
А чёлку до бороды можно?
гость
3773 дн. тому
пернатому беркуту тоже надо маски снять
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду