Держкомтелерадіо назвав твори на здобуття премії ім. Лесі Українки

Держкомтелерадіо назвав твори на здобуття премії ім. Лесі Українки

14 Січня 2014
12321
14 Січня 2014
14:56

Держкомтелерадіо назвав твори на здобуття премії ім. Лесі Українки

12321
Держкомтелерадіо назвав твори на здобуття премії ім. Лесі Українки
Держкомтелерадіо назвав твори на здобуття премії ім. Лесі Українки

Держкомтелерадіо закінчив прийом творів, висунутих на здобуття премії Кабінету міністрів ім. Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2013 рік. Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

Цього року на премію, що присуджується в чотирьох номінаціях, надійшла 61 робота. Найбільше претендентів змагатимуться цього року у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва». Серед 35 поданих видань - книги дитячих письменників Романа Демчука, Людмили Гнатюк, Вадима Карпенка, Віктора Васильчука, Надії Гуменюк, Тетяни Щегельської, Світлани Коробової, Антоніни Царук, Анатолія Григорука та інших.

 

На здобуття премії у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» висунуто 13 книг, що вийшли у видавництвах «Фактор», «Ранок», «Талант», «Майстер-клас», «Аверс». Над художнім оформленням цих видань працювали художники Галина Зінько, Олена Курдюмова, Наталія Рудіянова, Тетяна Філоненко, Наталія Дерев'янко, Нана Деменкова, Світлана Рудікова, Ольга Кузнецова та Вікторія Ковальчук.

 

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» - дев'ять театральних постановок лялькових театрів Запоріжжя, Ужгорода, Івано-Франківська, вистави театрів юного глядача Донецька, Одеси, Запоріжжя, а також Вінницького академічного обласного театру, Криворізького академічного міського театру музично-пластичних мистецтв «Академія руху», Херсонського обласного академічного театру.

 

На відміну від минулих років збільшилась кількість творів, висунутих на здобуття премії у номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва». Цього року за престижну нагороду змагатимуться короткометражні ігрові фільми «Ваня», «Тімка», мультфільм «Як черепаха Наталка до школи збиралась» та повнометражний художній дитячий фільм «Іван Сила», який торік пройшов на великому екрані та завоював прихильність глядацької аудиторії.

 

З повним переліком висунутих на здобуття премії творів можна познайомитись тут.

 

Рішення про присудження премії повинно бути ухвалене до 25 лютого, до дня народження відомої української поетеси та драматурга Лесі Українки. Кожен з переможців отримає по 10 тис. грн.

 

Нагадаємо, що комітет з присудження урядової премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва очолює міністр освіти і науки України Дмитро Табачник. До складу комітету входить також Голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдінович, заступник Міністра культури, представники творчих спілок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12321
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду