Визначено переможців «Книги року ВВС-2013» і «Дитячої Книги року ВВС-2013»

Визначено переможців «Книги року ВВС-2013» і «Дитячої Книги року ВВС-2013»

18 Грудня 2013
5729
18 Грудня 2013
17:39

Визначено переможців «Книги року ВВС-2013» і «Дитячої Книги року ВВС-2013»

5729
Визначено переможців «Книги року ВВС-2013» і «Дитячої Книги року ВВС-2013»
Визначено переможців «Книги року ВВС-2013» і «Дитячої Книги року ВВС-2013»

Роман «Далекий простір» Ярослава Мельника і повість «Хто зробить сніг» Мар'яни і Тараса Прохаськів стали переможцями конкурсу «Книга року BBC-2013» та «Дитяча Книга року ВВС - 2013». Про це повідомляє сайт «ВВС Україна».

 

Автор-переможець у кожній номінації отримає премію 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. Видавництва, де вийшли друком книжки переможців, отримають право використовувати логотип конкурсу «Книга року ВВС» на всіх наступних виданнях цих книжок.

 

Цього року до журі премії «Книга року ВВС» увійшли: Віра Агеєва, професор літературознавства Національного університету «Києво-Могилянська академія», Тарас Федюк, поет, Ольга Герасим'юк, журналіст, Ніна Кур'ята, головний редактор «ВВС Україна», Світлана Пиркало, радник ЄБРР з питань культури.

 

«Роман Ярослава Мельника, який переміг - це антиутопія, яка досліджує питання свободи. Романіст пише про свободу бачити, уникнути світу сліпих - але водночас і про свободу уникнути світу тих, хто може бачити - і хто править сліпими. Це - теми, які піднімаються в літературі по всьому світу, і крізь призму мандрівки головного героя цей роман дуже яскраво показує, що означає свобода і яка її ціна», - сказав під час нагородження Редактор Європейського Хабу Bсесвітньої служби ВВС Артем Лісс.

 

«Сніг - це звичайна річ для українців взимку, але чудова книга Мар'яни і Тараса Прохаськів заслуговує на відзнаку. З неї наймолодші громадяни України дізнаються про дружбу, а також про те, як триматися разом і долати страх. Культурна програма ЄБРР стала партнером ВВС Україна для того, щоб підтримувати українську літературу, тому що ми віримо, що література є ключовою складовою демократичного суспільства, і вона починається з дитячих книг», - сказав Директор з комунікацій ЄБРР Джонатан Чарльз.

 

Премія «Книга року ВВС» була започаткована у 2005 році. З 2012 року, коли з'явилася нова номінація «Дитяча Книга року ВВС», премія проводиться у партнерстві з Культурною програмою ЄБРР.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5729
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду