У програму «Артдокфесту» увійшов фільм Марини Разбєжкіної

У програму «Артдокфесту» увійшов фільм Марини Разбєжкіної

14 Жовтня 2013
15285
14 Жовтня 2013
11:46

У програму «Артдокфесту» увійшов фільм Марини Разбєжкіної

15285
У програму «Артдокфесту» увійшов фільм Марини Разбєжкіної
У програму «Артдокфесту» увійшов фільм Марини Разбєжкіної

Російський фестиваль документального кіно «Артдокфест», що пройде з 30 листопада до 9 грудня  в Москві,  починає анонсувати конкурсну програму.  Про це повідомляє сайт арткино Kinote.ru.

 

За традицією конкурсна програма включає в себе документальні фільми, зняті російськими студіями або фільми російською мовою з усього світу, що вперше демонструються в Росії. Раз на тиждень по четвергах дирекція фестивалю буде оголошувати новий фільм-конкурсант. Усього до конкурсної програм фестивалю-2013 увійшов 21 фільм.

 

Перші два фільми конкурсу - це робота засновниці школи документального кіно Марини Разбєжкіної «Оптична вісь» і стрічка її учениці Мадіна Мустафін «Ще трохи, мерзотники», що ризикує стати забороненою.

 

«Оптична вісь» - спроба осмислити зміни, що відбулися в Росії з людьми за 100 років, знімався в незвичайному жанрі зіставлення нинішньої реальності і фотографій, знятих на рубежі XIX і XX століть. Знімки, зроблені російським фотографом-реалістом Максимом Дмитрієвим, були надруковані у вигляді великих постерів і разом зі знімальною групою поїхали по тих місцях, де вони були створені. Люди різних верств, соціальних груп і професій розглядають «самих себе» через століття і міркують про життя і про тих, кого вони бачать на фотографіях. Автор сценарію, продюсер і режисер - Марина Разбєжкіна. Оператори - Денис Клеблеев, Ірина Уральська.

 

Автор другої картини - недавня учениця Марини Разбєжкіної, молодий режисер Мадіна Мустафіна, яка, тим не менш, вже встигла стати за фільм «Мілана» володарем головної премії «Артдокфеста»  2011 року та премії «Лавр» за «кращий дебют 2011 року». Мадіна Мустафіна покаже в конкурсі 2013 свій новий фільм «Ще трохи, мерзотники», в якому вона знову досліджує заборонену, табуйовану територію життя транссексуалів.


 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15285
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду