Ток-шоу «Я так думаю» з Анною Безулик, «1+1», 1 березня 2007 року

3 Березня 2007
7518
3 Березня 2007
17:18

Ток-шоу «Я так думаю» з Анною Безулик, «1+1», 1 березня 2007 року

7518
Текст програми. Гості у студії - Володимир Сівкович, Юрій Луценко. Експерти - Григорій Калетний, Володимир Філенко, Андрій Єрмолаєв, Вадим Карасьов.
Ток-шоу «Я так думаю» з Анною Безулик, «1+1», 1 березня 2007 року

ВЕДУЧА: Добрий вечір. Я вітаю всіх глядачів каналів «1+1», «1+1 international» в Україні, Канаді, Сполучених Штатах Америки та Ізраїлі. В живому ефірі програма «Я так думаю». Вчора за ініціативи дострокових виборів виступив заступник глави Партії регіонів у Верховні раді України. Вибори плануються або пропонуються поки що точніше провести вже восени. Орієнтовно 30-го вересня. При чому президентські одночасно з парламентськими, тому що в країні все, далі пряма цитата – іде до державного перевороту. Хто готує в Україні державний переворот? Як раз це ми і будемо сьогодні з’ясовувати. Тарас Стецьків та Юрій Луценко виконують доручення президента України, готуючись до походу на Київ з метою повалення закону обраної влади. Вони їздять по Україні, створюють так звані загони «Самооборони». Від і хто збирається оборонятися чи нападати? Так говорить представники Партії регіонів. Сьогодні їхні позицію представлятиме Володимир Сівкович. Вітаю вас, Володимир Леонідовичу. Добрий вечір, проходьте будь ласка. хочу нагадати, що Володимир Сівкович також є головою слідчої комісії Верховної ради із перевірки фактів корупції у МВС. Я не закликаю людей до другого майдану, я закликаю людей до весняного маршу справедливості, щоб продемонструвати їхні бажання мати відповідальних політиків. Я зацікавлений у розпуску Верховної ради, щоб ми отримали справжнє представництво партій, а не біржову площадку зрадників. Це позиція лідера «Народної самооборони» Юрій Луценка. Вітаю вас, Юрій Віталійовичу. Добрий вечір, проходьте будь ласка. експертні оцінки і запитання вам сьогодні пропонуватимуть Григорій Калетний, народний депутат України, фракція Партії регіонів. Володимир Філенко, заступник глава партії «Реформи і порядок»  блок Юлії Тимошенко. Андрій Єрмолаєв, директор центру соціальних досліджень «Софія». І Вадим Карасьов, директор інституту глобальних стратегій. Про гучні політичні заяви останнього тижня далі Наталія Гичка.

КОР.: З 21-го лютого в Україні з парламентської трибуни всерйоз говорять про державний переворот.

Василь КИСЕЛЬОВ, перший заступник голови фракції Партії регіонів: Ющенко є президентом тільки однієї частини країни підтримуючи тих, хто намагається створити у державі хаос, безладдя і вибори без кінця. Саме тому ми вимагаємо публічно пояснити діяльність його штатних радників Стецьківа і Луценка, які їздять по Україні і створюють так звані загони «Самооборони». Від кого і хто збирається оборонятися чи нападати? На нашу думку вони виконують доручення президента України, готуючись до походу на Київ з метою повалення законно обраної  влади. Президент України нехтує Конституцією, а його секретаріат займається у цей час підготовкою державного перевороту.

КОР.: За два дні на адресу радника президента прозвучали звинувачення на лише у підготовці походу на столицю. Міністр внутрішніх справ Василь Цушко заявив про значні фінансові порушення у використанні бюджетних коштів колишнім керівництвом МВС. Як стверджують представники «Нашої України», мі міністр сам ініціював свій виступ із трибуни парламенту за допомогою народного депутата від Партії регіонів Володимира Сівковича. Екс-міністр внутрішніх справ назвав звинувачення Василя Цушка димовою завісою брехні і недоведених фактів.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Нинішнє українське кривосуддя одягнене у політизовану майку «Шахтер чемпіон» не зможе зупинити мою активність в організації «Народної самооборони» в усіх областях України.

КОР.: Іще один виток публічних політичних дискусій викликала заява прем’єра Віктора Януковича про можливе обрання у 2009-му році президента парламентом.

«Якщо це буде проти волі президента Ющенка, а це означає дестабілізація ситуації, ми на це не підемо. А якщо президент з цим погодиться і вважатиме, що потрібно змінити форму обрання президента можливо і термін збільшити, тоді це питання обговорюватимуться в коаліції. І можливо це рішення буде прийнято», - Віктор Янукович, прем’єр-міністр України.

Віктор ЮЩЕНКО, Президент України: У суспільстві, де не вирішена проблема тарифів можуть вести дискусію чи обирати президента в парламенті чи обирати президента в суспільстві. Знаєте, як би перед цим все було вирішено, я би погодився і на цю дискусію. Вони її програють, але прикро жаль часу, яким ми можемо трати на ці пусті, дурні.

КОР.: … На думку лідера БЮТ є фракція на угоду… «Нашою Україною». Реакцію ж на заяви опозиції про дострокові парламентські вибори деякі експерти вважають вчорашню сенсаційну заяву першого заступника голови фракції Партії регіонів Василя Кисельова.

Василь КИСЕЛЬОВ, перший заступник голови фракції Партії регіонів: Ми бачимо, що ситуація виходить із під контролю і в президента теж. Тому я особисто, як народний депутат відпрацьовую зараз проект закон або це буде проект постанови Верховної ради про одночасні дострокові вибори президента України і до парламенту України восени 2007-го року.

КОР.: Секретаріат президента заявив, що правові підстави говорити про дострокові парламентські чи президентські вибори відсутні. А перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив, що керівництво Партії регіонів не ініціювало законопроект про призначення на 30-те вересня дострокових парламентських і президентських виборів.

«Алея можу зрозуміти членів партії і політради партії, які висловлюються в такому ключі. Чому? Та просто нас ображають, розказуючи, що ми боїмося дострокових виборів. Та не боїмося ми дострокових виборів», - Микола АЗАРОВ, перший віце-прем'єр України, міністр фінансів України.

КОР.: Оприлюднене вчора опитування КМІ свідчить, що якби у середині лютого відбулися вибори до парламенту, найвищій результат був би у Партії регіонів. Також пройшли блок Юлії Тимошенко.

ВЕДУЧА: Ви дивитесь «Я так думаю» щодо статистики, яку ви побачили, додам, що є купа партій, які очевидно знаходяться на межі статистичної похибки. Ми про них не згадали. Запам’ятали цю статистку, але я пропоную повернутися до неї пізніше. Спочатку ідею одночасних дострокових парламентських і президентських виборів. Ну, чесно скажу, за останню добу над нею не пожартував хіба що лінивий. І визначення були настільки жорсткі. От останнє – це пан Балога. Ця ідея – це ілюстрація правового невігластва в стані регіоналів. Скажіть, будь ласка, Володимире Леонідовичу, а що їх спровокувало? Тому що версії добудовуються різні. От пан Азаров, судячи із всього, - це демонстрація сили. Якщо слухати «Нашу Україну», то це реакція на провали уряду Віктора Януковича. Якщо згадати те, що сказав сам пан Кисельов, то це загроза державного перевороту. Якою є природа цієї заяви? Чого прагнуть регіони?

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Давайте, розложимо все по поличках все, що ви сказали.

ВЕДУЧА: Будь ласка.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Як можна зробити на сьогоднішній день перевибори у парламенті? Фактично є одна тільки норма, яка може це дозволити. Це коли «Наша Україна» і БЮТ, ну, то єсть опозиція, яка хоче перевибори, на своїх з’їздах ліквідує списку. Тому що якщо вони 150 чоловік виведуть, то інші 150 зайдуть, тому їм потрібно повністю ліквідувати списки у ЦВК – це єдина форма. Може вона відбутися, я на сьогоднішній день знаю розклад в парламенті, і в «Нашій Україні», і в БЮТ, я вам скажу, що ні. Тоді чому про це говориться? І от цей нігіліст правовий, який з боку опозиції, от в цьому. Він визвав таку ж саму реакцію наприклад у того ж самого Кисельова. Тому що як можна сьогодні зробити перевибори президента. Їх можна, якщо він сам захоче, як говорив Янукович і так далі, але одночасно на сьогоднішній день їх зробити неможливо, тому що це дійсно неможливо, тому що різні закони про вибори. Закон про вибори президента 90-то днів, закон про вибори Верховної ради 60-ть днів. Різні комісії територіальна, окружна і так дальші, і так дальші.

ВЕДУЧА: Ну, головне, що в одному випадку імпічмент, а в іншому…

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: То єсть.

ВЕДУЧА: Рішення президента на сам перед.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Потрібно в такому разі або потрібно робити новий повністю законопроект, а це потрібно робити компромісну між опозицією і антикризовою коаліцією. І в такому переговорному процесі ми можемо вийти бог знає на що.

ВЕДУЧА: А все ж таки, чому заява? Це правду кажуть, що регіони нервують? Поясніть, будь ласка.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: А чим вони нервують?

ВЕДУЧА: А що таке подібне кажуть і навколо інших заяв про державний переворот і виступу пана Кисельова щодо діяльності «Народної самооборони».

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Зараз до державного перевороту повернемося.

ВЕДУЧА: Зараз перейдемо до вас.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Регіонам насправді нервувати нічого. Ви бачили.

ВЕДУЧА: Ми показали статистику.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Ви бачили насправді сьогодні статистику. І досі впевнено про це говорять і лідер Партії регіонів Янукович і Азаров і кожний депутат з регіонів, тому що ми цього не боїмося.

ВЕДУЧА: Чому?

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Ми не боїмося виборів. Ми боїмося виборів тільки як люди, які вболівають за країну, тому що любі вибори дострокові – це дестабілізація і це відкинення України і економіки України знову назад.

ВЕДУЧА: Третя спроба. Чому?

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Що чому?

ВЕДУЧА: Чому була така заява? Це тільки репліка у відповідь і все?

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Я думаю, що…

ВЕДУЧА: Ну, не більше правда?

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів:  Якщо моська гавкає, то слон повинен хоча би вгамувати.

ВЕДУЧА: Загавкати її.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: От у нас…

ВЕДУЧА: Користуючись вашим опитом…

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: От у нас у Кисельов вухами, більше нічого не случилося.

ВЕДУЧА: Юрій Віталійовичу, ну, тепер давайте до вас. Ваш марш справедливості вже встигли назвати і маршем у селі – це ваші колишні колеги соціалістичної партії пан Бульба. Назвали спробою дестабілізувати Конституційний лад в Україні – це Харківська облрада і щодо вашої діяльності повинна дати правову оцінка Генпрокуратура. І очевидно держпереворот. Спробою здійснити держпереворот або спробою повалення законно виборної влади. Ви готові визначити, що як за визначенням політолога – президент руками своїх радників дестабілізує ситуацію у державі. Це пан Погрибинський сказав.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Ну, знаєте є політолог, а є «політолохи», тут що їм зробити кожен на що гаразд на те і говорить. Але насправді ситуація така. Пан Янукович запропонував, як і завжди він на парадах конфетку пропонувати президенту. Допустимо президенту запропонував конфетку. Давайте ми вас оберемо в парламенті, ви нас не чіпляйте. Спроба як і завжди не вдалася. Тоді вирішив пан Кисельов. Надувся і каже – а ми страшні. Я із задоволенням читаю пан Кисельов…

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Ні, я маю на увазі, що Янукович пропонував.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Володя, я мовчав, коли ти виступав, прошу…

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Юрій Віталійович, ну, це ж не правда.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Коли пан Кисельов, його питали – як ви ставитесь до НАТО? – То агресивний блок нікогда. Кажуть – а до північноатлантичного оборонного союзу? Той каже – то совсем другое дело. Ну, це пан Кисельов. За нього не треба опитувати пана Сівковича, бо за таких ніколи не відповідають. Це люди, які бачать переворот у всьому. Бачите, є люди, в яких від страху глаза великі. І вони бачать у всьому, де тільки люди збираються більше трьох – уже переворот. Я – вільна людина в майже вільній країні. Згідно Конституції маю право збиратися і обговорювати серед людей те, чого вони хочуть від найнятої ними влади. Мартін Лютер Кінг в 63-му році провів четверть мільйона американців у Вашингтон і добився історичної справедливості в Штатах. Я вам  спеціально для цього взяв, для пана Кисельова можливо це не приклад, але можливо люди особливо молоді це почують. Минулий рік Франція. Дві хвилинки. Відмінили пільги студентам на три перших роки без права зняття. Спочатку півмільйона студентів забастувало, потім мільйон студентів і робітників. Потім центральна газета, вдумайтесь у цю фразу, дуже підходить до нас – будучи один раз обраним законодавчі збори, тобто правові не звільняють від обов’язку консультуватися з своїм народом. І вийшло три мільйони – і закон був відмінений. Чому українці мають сидіти вдома і дивитися на політиків, які загралися в свої ігри навколо Конституції, виборів, влади, повноважень? Чують такі слова чудернацькі: директиви, контрасигнація, імперативний мандат. Що воно таке взагалі ніхто не знає, але людям обіцяли інше. Їм обіцяли покращення вашого життя вже сьогодні. Я кличу людей, прийдіть в Київ і скажіть, Віктор Федорович, отвечайте за базар. Де покращення нашого життя вже сьогодні? Я маю на це право. В чому тут переворот?

ВЕДУЧА: Юрію Віталійовичу, дозвольте один маленький нюанс.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Прошу.

ВЕДУЧА: От щодо порівняння з Мартіном Лютером Кінгом. Ви є радником президента України.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Спеціально, щоби ви…

ВЕДУЧА: Це означає, що ви закликаєте до непокори.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Анечка, щоби і ви не переживали.

ВЕДУЧА: Відповідь на це запитання одразу після реклами. В ефірі «Я так думаю». Юрій Віталійовичу, про відпустку напевно глядачі встигли почути, не почули ключового – це відпустка за свій рахунок чи за гроші людей?

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Безумовно це відпустка за власний рахунок і я буду цим займатися, аж поки не завершу самоорганізацію людей, які хочуть оборонятися від безвідповідальності і брехні політиків усіх кольорів: синіх, помаранчевих, білих, червоних. Всі ми відірвалися від людей, і ми мусимо нагадати, що вони обіцяли на виборах.

ВЕДУЧА: Тобто відпустка з необмеженим часом!

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Ми переможемо дуже швидко, якщо недовго.

ВЕДУЧА: Ага, в цьому сенсі. Я просто хотіла спитати чому не звільнилися. Ну, якщо ви впевнені в перемозі…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Бачите, звільняти або призначати мене може тільки президент України, тому я…

ВЕДУЧА: Він також очікує на швидку перемогу?

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Коли він мене закликає, я йому раджу уже на громадських засадах.

ВЕДУЧА: Зрозуміло.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Можна я…

ВЕДУЧА: До вас запитання, обов’язково, Володимире Леонідовичу. От як раз вас називають ініціатором виступу пана Цушка перед парламентом. Скажіть, будь ласка, ви дійсно маєте відношення до цього виступу? І які у вас є підстави стверджувати, що за кожним твердженням міністра є документальне підтвердження?

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Хорошо. Ну, давайте спочатку по відносно відпустки. Відпустка за свій рахунок може бути не більше 14-ти днів. Все інше – це не правда. Це перше. Друге. Президент да дійсно  може звільняти Юрія Віталійовича і призначати, але якщо я був би на місці Юрія Віталійовича я сам би написав заяву, звільнився, тому що таким чином я втягую президента в свою війну, яку я починав би. І це некоректно по відношенню до президента, який призначав мене міністром, а сьогодні я став його радником і втягував би. Це по-перше. По-друге, це уже фактично кримінальна справа може бути, Юрій Віталійович, тому що за свій рахунок на 14-ть днів не більше. Діло в тому, що у вас за свій рахунок іще є охоронців, водії.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Хто вам це сказав?

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Які на сьогоднішній день рахуються…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Володимир Леонідовичу, не судіть по собі.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: В службі.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Я ходжу вільно по місту без охоронців.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Секундочку, секундочку.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Чесне слово. Без джипу між іншим, на якому ви приїхали.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Водій.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: У мене все…

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Секундочку, водій ваш. Де він сьогодні рахується у міліції?

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Мій водій.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Да.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: В міліції не працює з дня мого звільнення звідти.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Юрій Віталійович, якщо чесно, то я…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: А я іще дружу із ним з Рівного.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Я сьогодні, сьогодні…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Володимир Леонідовичу, не треба так судити по собі. Ну, навіщо?

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Ну, давайте я тоді відповім.

ВЕДУЧА: Володимире Леонідовичу, переходьте до запитання.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Я переходжу ось до цього.

ВЕДУЧА: Власне от ситуація із водіями, з відпустками…

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Да…

ВЕДУЧА: Те є ті кримінальні справи, які ви збираєтеся інкримінувати?

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Це не кримінальні справи. Це говорить про те, що не можна говорити – я за свій рахунок от так от льготно. Діло в тому, що за свій рахунок, але гроші начисляються після 14-ти днів. І це не залежить від Юрія Віталійовича, тому що це закон. І водій, який у нього працював водієм і зараз працює, був поставлений з Рівного. Дійсно це був друг. Зразу отримав звання капітана і позачергово тисячу чоловік стояло на очереді, він получив квартиру. Це до того правда це чи не правда. Юрій Віталійович все говорить правду чи не зовсім правду. Чи тільки ту правду, яку йому вигідно правду говорити. Що стосується ініціатора виступу.

ВЕДУЧА: Цушка.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Виступу Цушка. Да. Я на Верховній раді запропонував заслухати міністра, ну, не тільки ж Луценка заслуховувати. Є новий міністр. Він пропрацював три місяці. Ми Юрія Віталійовича на Верховній раді зняли. Зняли за…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: З десятої спроби точно.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: З формульоровкою, яку підтримала слідча комісія, яку виніс комітет Джиги Миколи Васильовича по боротьбі з організованою злочинністю. Значить були підстави зняти. Цушко, який три місяці пропрацював повинен був нам сказати, що який стан сьогодні є у Міністерстві внутрішніх справ. Є які недоліки? Як він планує ці недоліки виправити? І куди він буде вести міліцію? Крім цього я запропонував вислухати всіх силовиків, не тільки Цушко, тому що сьогодні зміни до Конституції вступили в силу.

ВЕДУЧА: Але обмежили власне тільки власне паном Цушком. Що до певної міри…

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Ми на сьогоднішній день..

ВЕДУЧА: Підтверджує, я хочу звернути…

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: В слідуючому ми будемо заслуховувати.

ВЕДУЧА: До певної міри поки що на сьогодні цей факт підтверджує тезу Тараса Чорновола…

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Ви хочете, щоби ми кожен день силовиків заслуховували?

ВЕДУЧА: Що виступ пана Цушка відповідь на діяльність Юрія Луценка. Я хочу зрозуміти тут зв'язок є чи нема?

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Розумієте, у нас.

ВЕДУЧА: Розмежуйте.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Якби сказала Богатирьова або Янукович, що це відповідь на дії…

ВЕДУЧА: Я зрозуміла на виступи Чорновола не зважаємо. Ви його всерйоз не сприймаєте.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Підождіть.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Яка у вас фракція? Кисельов не такий, Чорновіл не такий, а хто у вас такий?

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: У нас один.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Один пахан чи як?

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: У демократія. У кожний депутат  має свою думку.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Тобто Чорновіл поза… Але його позиція не співпадає із тою позицією, яку ви, так я розумію?

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: По-друге, якщо говорити чесно, то насправді потрібна була або доповідь слідчої комісії або доповідь міністра. Я порахував, що лучше буде доповідь міністра, чим моя на Верховній раді.

ВЕДУЧА: А чому?

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Тому що міністр, це такий же міністр, як Юрій Віталійович. Він три місяці із дня в день по 18-ть годин в день там працював. І він повинен був та розібратися. Йому країна була повинні повірити більше, чим мені. Я так думаю.

ВЕДУЧА: Скажіть, будь ласка, Юрій Віталійович, от ви у відповідь на виступи пана Цушка насправді сказали тільки, ну, я можу повторити визначення, хоча не дуже хочеться. Ви відповіли фактично визначенням політичних пігмей. А сказано було багато про що. І про те, що як раз ваша діяльність розбалансувала повністю роботу Міністерства внутрішніх справ. І про 26-ть справ відкриті розповідав пан Василь. Вам не здається, що відповідь або спростування повинні були бути хоча би більш менш предметними.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Так.

ВЕДУЧА: Визначень не вистачає.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Якщо дозволите. Між іншим я сказав спочатку предметно, а потім дав характеристику, але я вам зачитаю.

ВЕДУЧА: Прошу.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Газета «Сільські вісті». Виступ, де наша камера? Виступ шановного Олександра Олександровича Мороза.

ВЕДУЧА: Тримайте на руках показуйте.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Я зачитаю. «Це не емоції, це факт. Так само непідробним фактом є помітне зменшення кількості убивств, випадків бандитизму, зупинення економічних злочинів на суму 20 мільярдів гривень, знищення або витіснення за межі України організованої злочинності угрупувань. Початок перетворення міліціонеру з владного жандарму на громадянина, скорочення генеральських посад, підвищення зарплати лінійному персоналу, поліпшення умови життя тим, хто безпосередньо наражається на безпеку. Саме таку лінію веде міністр внутрішні справ Юрій Луценко.

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Це якого числа?

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Це звичайно перед виборами, як ви розумієте. 21-го березня 2006-го року. Пройшло…

Володимир СІВКОВИЧ, народний депутат України, фракція Партії регіонів: Рік.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Рік. Виявляється катастрофа. Все не так. Приводжу факти. Кажуть про тисячі фондів, які функціонували навколо МВС. Правда. Всі вони мені дісталися від часів Білоконя. Всі вони працювали за для його втіх, але в результаті вони стали збитковими, бо набралися кредитів і закрити їх, значить нанести шкоду державі. Ми їх заморозили, і вони існували. Цушко каже, що це наші. Брехня. Цушко каже – яскравий факт непоодинокі, але найяскравіші. Є продажа приміщення МВС на вулиці Круглій університетській у столиці. Чергова брехня. Це приміщення ніколи не було власністю МВС. Воно орендувалося у Київради, і Київрада на своїй сесії передала іншій фірмі, проти чого ми неодноразово писали протести, просили виділити інше приміщення. Між іншим навіть із нього міліціонери не виїхали. Інше. Заявляють про те, що 26-ть кримінальних справ перевірками ревізій. Правда. Рідка правда у виступі Цушка, але це я порушував ці справи по недолікам виявленим нашим КРУ. То за моє жито мене і бито. Я можна далі продовжувати. Але питання не в цьому. Я готовий відповісти за кожного так звані звинувачення пана Цушка. В цілому я думаю, що я подам на нього в суд на захист своєї честі і гідності. І головне честі і гідності МВС, яку він опустив.

ВЕДУЧА: Ви вже визначилися із цим? Ви казали, що визначитеся.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Безумовно. Сьогодні адвокати готують такий позов.

ВЕДУЧА: Ви будете видавати.

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Але насправді ситуація інша. От дивіться, сьогодні вже в новинах стало зрозумілим. Новий керівник Інтерполу заявив про те, що пан Боделан не знятий з розшуку, тобто він знаходиться у міжнародному розшуку. У цьому виступі пан Цушко каже – це був чорний піар. Боделана ніхто не розшукував. Ніякої червоної картки не було. Можливо, Володимир Леонідовичу, пори іти йому. Хай працює на роботі не 18-ть годин, а 12-ть. Бо він явно недосипає і говорить речі, які не відповідають дійсності. Я насправді жалкую, що аж так різко його оцінив, бо насправді я не думав, що він присвятить 9/10 свого часу чорному безпідставному піару проти людини, з якою працював п'ятнадцять років.

ВЕДУЧА: Володимире Леонідовичу…

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер громадського руху «Народна самооборона»: Але краще він говорив би проте, що треба робити, а не ті дурню від Білоконя, яку я отримав. А його заступники от Білоконя йому написали.

ВЕДУЧА: Володимире Леонідовичу, будь ласка, скільки ви казали, що існують твердження? Я хочу почути ці твердження. А також, зверніть увагу, іще одне важливе запитання. За вашими словами конкретно ваша слідча комісія, яку ви очолюєте, вибачте слідча комісія Верховної ради все ж таки. Подала запит щодо деяких справ до Генеральн

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7518
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду