Наливайка зацікавив досвід Білорусі щодо введення єдиного податку для районних газет

Наливайка зацікавив досвід Білорусі щодо введення єдиного податку для районних газет

17 Серпня 2013
16883
17 Серпня 2013
18:09

Наливайка зацікавив досвід Білорусі щодо введення єдиного податку для районних газет

16883
Делегація НСЖУ відвідала Білорусь
Наливайка зацікавив досвід Білорусі щодо введення єдиного податку для районних газет
Наливайка зацікавив досвід Білорусі щодо введення єдиного податку для районних газет

Голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко планує підняти питання щодо введення єдиного податку для районних газет. Ця видавнича модель зацікавила його під час візиту до Білорусі, де 12-15 серпня  побувала делегація НСЖУ, повідомляє прес-служба Спілки.

 

«Як член колегії Держкомтелерадіо України, гадаю, що буду ставити питання про введення єдиного податку для районних газет, як це є у Білорусі. Досить цікава схема. Тому що в нас газети працюють на загальному оподаткуванні, і вижити досить складно», - сказав Олег Наливайко.

Також він розповів, що представники НСЖУ  домовилися з білоруськими колегами, що цього року вони візьмуть участь у  творчому конкурсі «Срібне перо» та конференції, що пройде в Києві в листопаді. У свою чергу, група молодих українських журналістів відвідає медіафорум у Гомелі.

 

В рамках візиту до Білорусі 18 українських журналістів ознайомлювалися з роботою білоруських колег, відвідували редакції провідних ЗМІ, вивчали промисловий та культурний потенціал Брестської та Гродненської областей. За словами Олега Наливайка, який очолював делегацію, прес-тур до Білорусі планувався досить давно і ґрунтується вже на тривалій співпраці зі Спілкою журналістів Білорусі.

 

Зокрема, цікавим представникам НСЖУ видався візит до редакції Волоковиської районної газети «Наш час». Українських редакторів та журналістів здивувало, що газета змушена відмовляти деяким рекламодавцям, оскільки площі на ту кількість реклами, яку вони хочуть розмістити, просто не вистачає. Як відзначила головний редактор «Нашого часу» Валентина Курилик, газета зараз не бере жодної копійки з бюджету і має рентабельність 134%.


Також представники НСЖУ мали змогу поспілкуватися з виконуючим обов’язки міністра інформації Республіки Білорусь Лілією Ананіч. Як розповіла вона, нині в Білорусі понад 1,5 тис. друкованих видань, дві третини з них – державні. Реагуючи на виклики нового часу, ЗМІ укрупнюються у сучасні медіа-холдинги, де функціонують радіо, телебачення, інтернет-проекти.


Також українська делегація відвідала «Гродненську правду» та зустрілася з губернатором Гродненщини Семеном Шапіро та головою постійної комісії Палати представників з прав людини, національних стосунків і ЗМІ Андрієм Наумовичем. Сторони домовилися провести круглий стіл за участі двох Спілок та депутатів обох парламентів, які опікуються законодавством в сфері мас-медіа.


Під час відвідин редакції телерадіокомпанії «Гродно Плюс» перший заступник генерального директора ДО «Київська державна регіональна телерадіокомпанія» Сергій Омельчук виступив з ініціативою придбати дитячу телепрограму, створену на гродненському телебаченні.


Представники української делегації висловили сподівання, що подібні візити та обмін досвідом будуть продовжуватися і надалі та запросили білоруських колег відвідати Україну.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://smi.liga.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16883
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду