У Кіровоградській, Волинській, Луганській областях побільшало книгарень – Держкомтелерадіо

У Кіровоградській, Волинській, Луганській областях побільшало книгарень – Держкомтелерадіо

16 Серпня 2013
13566
16 Серпня 2013
16:01

У Кіровоградській, Волинській, Луганській областях побільшало книгарень – Держкомтелерадіо

13566
А в Криму та Херсонській області - навпаки зменшилася
У Кіровоградській, Волинській, Луганській областях побільшало книгарень – Держкомтелерадіо
У Кіровоградській, Волинській, Луганській областях побільшало книгарень – Держкомтелерадіо

Станом на початок липня в Україні функціонують  9 704 об'єкти роздрібної торгівлі книжковою продукцією, в тому числі книжкових магазинів - 1 519, книжкових кіосків та книжкових прилавків - 8 185, повідомляє  сайт Держкомтелерадіо України.

 

Загалом упродовж першого півріччя року кількість об'єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією в Україні порівняно з другим півріччям 2012 року збільшилась на 579 одиниць (книжкових магазинів збільшилось на 2, а книжкових кіосків і книжкових прилавків - на 577), інформує Держкомтелерадіо.

 

За інформацією Комітету, позитивна тенденція збільшення кількості книжкових магазинів спостерігається у  Кіровоградській (+19), Волинській, Луганській та Миколаївській (+7), Житомирській і Рівненській (+5), Черкаській (+4), Київській (+3), Одеській  (+1) областях.

 

За звітний період зменшилась кількість книжкових магазинів у АР Крим (-22), Херсонській (-31), Донецькій, Львівській та Хмельницькій областях (-1). Проте тут зросла кількість книжкових кіосків і книжкових прилавків. Зокрема, в Криму їх збільшилось на 54 одиниці, у Херсонській області - на 245, у Донецькій - на 26, у Хмельницькій на 13, у Львівській на 1.

 

Найкращою загальна картина щодо збільшення кількості об'єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією у першому півріччі року є у Криму (+32), Миколаївській (+215), Херсонській (+214), Донецькій (+25), Тернопільській і Кіровоградській (+18), Хмельницькій (+12), Житомирській (+11), Харківській та Чернігівській (+7),  Івано-Франківській і Черкаській (+4), Київській й Одеській (+3), Рівненській (+8), Дніпропетровській та Закарпатській (+2) областях.

 

Загальна кількість об'єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією у першому півріччі року зменшилася у Запорізькій (-6) області та у місті Севастополі (-3).

 

За звітний період  кількість об'єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією у Вінницькій, Полтавській, Сумській, Чернівецькій областях та у місті Києві залишилась без змін.

 

Комітет одержав цю інформацію зі звітів, отриманих від Ради міністрів АР Крим, обласних та Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій, та проаналізувавши стан виконання  розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.06.08 № 902-р «Про вимоги щодо функціонування об'єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією» у першому півріччі року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13566
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду