detector.media
16.08.2013 16:01
У Кіровоградській, Волинській, Луганській областях побільшало книгарень – Держкомтелерадіо
У Кіровоградській, Волинській, Луганській областях побільшало книгарень – Держкомтелерадіо
А в Криму та Херсонській області - навпаки зменшилася

Станом на початок липня в Україні функціонують  9 704 об'єкти роздрібної торгівлі книжковою продукцією, в тому числі книжкових магазинів - 1 519, книжкових кіосків та книжкових прилавків - 8 185, повідомляє  сайт Держкомтелерадіо України.

 

Загалом упродовж першого півріччя року кількість об'єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією в Україні порівняно з другим півріччям 2012 року збільшилась на 579 одиниць (книжкових магазинів збільшилось на 2, а книжкових кіосків і книжкових прилавків - на 577), інформує Держкомтелерадіо.

 

За інформацією Комітету, позитивна тенденція збільшення кількості книжкових магазинів спостерігається у  Кіровоградській (+19), Волинській, Луганській та Миколаївській (+7), Житомирській і Рівненській (+5), Черкаській (+4), Київській (+3), Одеській  (+1) областях.

 

За звітний період зменшилась кількість книжкових магазинів у АР Крим (-22), Херсонській (-31), Донецькій, Львівській та Хмельницькій областях (-1). Проте тут зросла кількість книжкових кіосків і книжкових прилавків. Зокрема, в Криму їх збільшилось на 54 одиниці, у Херсонській області - на 245, у Донецькій - на 26, у Хмельницькій на 13, у Львівській на 1.

 

Найкращою загальна картина щодо збільшення кількості об'єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією у першому півріччі року є у Криму (+32), Миколаївській (+215), Херсонській (+214), Донецькій (+25), Тернопільській і Кіровоградській (+18), Хмельницькій (+12), Житомирській (+11), Харківській та Чернігівській (+7),  Івано-Франківській і Черкаській (+4), Київській й Одеській (+3), Рівненській (+8), Дніпропетровській та Закарпатській (+2) областях.

 

Загальна кількість об'єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією у першому півріччі року зменшилася у Запорізькій (-6) області та у місті Севастополі (-3).

 

За звітний період  кількість об'єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією у Вінницькій, Полтавській, Сумській, Чернівецькій областях та у місті Києві залишилась без змін.

 

Комітет одержав цю інформацію зі звітів, отриманих від Ради міністрів АР Крим, обласних та Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій, та проаналізувавши стан виконання  розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.06.08 № 902-р «Про вимоги щодо функціонування об'єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією» у першому півріччі року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY