У Єгипті пограбували російську знімальну групу

У Єгипті пограбували російську знімальну групу

15 Серпня 2013
5033
15 Серпня 2013
15:05

У Єгипті пограбували російську знімальну групу

5033
А напередодні було вбито двох журналістів
У Єгипті пограбували російську знімальну групу
У Єгипті пограбували російську знімальну групу

У столиці Єгипту, Каїрі, було пограбовану знімальну групу Всеросійської державної телерадіокомпанії (ВДТРК). Про це в прямому ефірі телеканалу «Россия 24» повідомив власкор ВДТРК Костянтин Панюшкін.

 

Озброєні ножами злочинці пограбували його знімальну групу під час поїздки з аеропорту до готелю. В них відібрали ноутбуки, планшети, паспорти, кредитні картки і близько 6 тис. доларів готівкою. Зі слів пана Панюшкіна, вся знімальна група жива і здорова.

 

«Усі наші ноутбуки, гроші, паспорти російські, планшетні комп'ютери - загалом усе, що було в нас при собі відібрали люди, які зупинили автомобіль на вулиці. Причому я нагадую, що в Каїрі зараз запроваджено режим комендантської години. І незважаючи на те, що всі вулиці перекрито блок-постами військових, між цими блок-постами знаходяться бандити, озброєні ножами і, можливо, вогнепальною зброєю. У нашому випадку цього не було - просто ножами зупинили наш автомобіль, притисли до горла, погрожували розправою, відібрали наші особисті речі, кілька ноутбуків, гроші (близько 6 тис. доларів), кредитні картки. І от зараз повністю спустошені, з одним мобільним телефоном, абсолютно без речей, ми намагаємося знайти допомогу в єгипетської влади», - розповів журналіст.

 

Російські журналісти шукали допомоги у військових, але ті відмовили. Відтак росіяни вирішили звернутися до поліції.

 

Напередодні, 14 серпня, в Каїрі під час операції єгипетських силовиків було вбито двох журналістів - кореспондента видання Gulf News Хабібу Абдель Азіз та оператора британської телекомпанії Sky News Міка Діна. У 26-річну Хабібу Абдель Азіз вистрілив снайпер. 61-річний Мік Дін, який працював у Sky News 15 років, теж загинув від вогнепального поранення в серце. Свої співчуття з приводу загибелі британського журналіста висловив прем'єр-міністр Сполученого Королівства Девід Кемерон.

 

Ще однією жертвою зіткнень став журналіст єгипетської державної газети Al Akhbar Ахмет Абдель Гавад, повідомляє Newsru.com. Також про загибель свого співробітника, фотографа Мосаба Ель-Шамі, повідомили представники єгипетської про ісламістської медійної мережі Rassd News Network.

 

Крім того постраждав фотограф агенції Reuters Асмаа Вагух, який отримав поранення в ногу. А кореспондент The Daily Beast Майк Гігліо разом з двома іншими журналістами був затриманий поліцією, побитий та арештований. У відділку в нього відібрали ноутбук і змусили повідомити пароль. Через деякий час журналістів звільнили без пояснення причин.

 

Як відомо, у Єгипті триває збройне протистояння прихильників і противників екс-президента Мохаммеда Мурсі та руху «Брати-мусульмани». Поліція та військові почали зносити наметові містечка прихильників Мурсі, які у відповідь відкрили вогонь з автоматів. В 11 провінціях Єгипту, у тому числі в курортних зонах, запроваджено комендантську годину. А віце-президент Мухаммед аль-Барадей, який виступає проти силового втручання влади в ситуацію, що склалася, подав у відставку.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - vesti.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду