detector.media
15.08.2013 15:05
У Єгипті пограбували російську знімальну групу
У Єгипті пограбували російську знімальну групу
А напередодні було вбито двох журналістів

У столиці Єгипту, Каїрі, було пограбовану знімальну групу Всеросійської державної телерадіокомпанії (ВДТРК). Про це в прямому ефірі телеканалу «Россия 24» повідомив власкор ВДТРК Костянтин Панюшкін.

 

Озброєні ножами злочинці пограбували його знімальну групу під час поїздки з аеропорту до готелю. В них відібрали ноутбуки, планшети, паспорти, кредитні картки і близько 6 тис. доларів готівкою. Зі слів пана Панюшкіна, вся знімальна група жива і здорова.

 

«Усі наші ноутбуки, гроші, паспорти російські, планшетні комп'ютери - загалом усе, що було в нас при собі відібрали люди, які зупинили автомобіль на вулиці. Причому я нагадую, що в Каїрі зараз запроваджено режим комендантської години. І незважаючи на те, що всі вулиці перекрито блок-постами військових, між цими блок-постами знаходяться бандити, озброєні ножами і, можливо, вогнепальною зброєю. У нашому випадку цього не було - просто ножами зупинили наш автомобіль, притисли до горла, погрожували розправою, відібрали наші особисті речі, кілька ноутбуків, гроші (близько 6 тис. доларів), кредитні картки. І от зараз повністю спустошені, з одним мобільним телефоном, абсолютно без речей, ми намагаємося знайти допомогу в єгипетської влади», - розповів журналіст.

 

Російські журналісти шукали допомоги у військових, але ті відмовили. Відтак росіяни вирішили звернутися до поліції.

 

Напередодні, 14 серпня, в Каїрі під час операції єгипетських силовиків було вбито двох журналістів - кореспондента видання Gulf News Хабібу Абдель Азіз та оператора британської телекомпанії Sky News Міка Діна. У 26-річну Хабібу Абдель Азіз вистрілив снайпер. 61-річний Мік Дін, який працював у Sky News 15 років, теж загинув від вогнепального поранення в серце. Свої співчуття з приводу загибелі британського журналіста висловив прем'єр-міністр Сполученого Королівства Девід Кемерон.

 

Ще однією жертвою зіткнень став журналіст єгипетської державної газети Al Akhbar Ахмет Абдель Гавад, повідомляє Newsru.com. Також про загибель свого співробітника, фотографа Мосаба Ель-Шамі, повідомили представники єгипетської про ісламістської медійної мережі Rassd News Network.

 

Крім того постраждав фотограф агенції Reuters Асмаа Вагух, який отримав поранення в ногу. А кореспондент The Daily Beast Майк Гігліо разом з двома іншими журналістами був затриманий поліцією, побитий та арештований. У відділку в нього відібрали ноутбук і змусили повідомити пароль. Через деякий час журналістів звільнили без пояснення причин.

 

Як відомо, у Єгипті триває збройне протистояння прихильників і противників екс-президента Мохаммеда Мурсі та руху «Брати-мусульмани». Поліція та військові почали зносити наметові містечка прихильників Мурсі, які у відповідь відкрили вогонь з автоматів. В 11 провінціях Єгипту, у тому числі в курортних зонах, запроваджено комендантську годину. А віце-президент Мухаммед аль-Барадей, який виступає проти силового втручання влади в ситуацію, що склалася, подав у відставку.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - vesti.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY