Українська компанія SOTA підтримає новий фільм Олександра Міндадзе

Українська компанія SOTA підтримає новий фільм Олександра Міндадзе

1 Серпня 2013
13009
1 Серпня 2013
10:55

Українська компанія SOTA підтримає новий фільм Олександра Міндадзе

13009
Українська компанія SOTA підтримає новий фільм Олександра Міндадзе
Українська компанія SOTA підтримає новий фільм Олександра Міндадзе

Українська кінокомпанія SOTA Cinema Group (продюсер Олег Кохан) виділить 350 тис. євро на новий повнометражний художній фільм режисера Олександра Міндадзе «Милий Ханс, дорогий Петро» (копродукція: Росія, Німеччина, Україна). Про це повідомили «Телекритиці» автори проекту.

 

За їх словами, загальний бюджет картини - 3,350 млн. євро, 33% від цієї суми виділить німецька сторона, а 57% - російська. Продюсери з російської сторони - Ліза Антонова, з німецької - Хейно Декерт. В даний час проект знаходиться на фінальній стадії девелопменту, в серпні планувалося почати зйомки.

 

Як повідомляв ряд російських ЗМІ, фільм «Милий Ханс, дорогий Петро» був представлений 26 червня на пітчінгу кінопроектів в Міністерстві культури РФ, але незважаючи на високі оцінки експертів, підтримки не отримав.

 

«Ми серйозно готувалися до пітчингу і представили на суд експертів не тільки художню частину проекту, а й досконально пророблений бізнес-план його реалізації та просування: творчу групу, відібрану натуру, затверджений кастинг німецьких акторів, дрім-каст російських, листи великих міжнародних фестивалів щодо зацікавленості в проекті, підписаний договір про копродукцію, гарантії німецьких прокатників, обгрунтування бюджету з чітко прописаним співвідношенням копродукційних вкладень сторін», - заявила російський продюсер проекту Ліза Антонова («Студія "Пассажир"»).

 

Незважаючи на те, що «Милий Ханс, дорогий Петро» не увійшов до числа 12 проектів, рекомендованих до отримання держфінансування Мінкультом Росії, у фінальний протокол було внесено особливу думку експертів, в якому говорилося, що проект Олександра Міндадзе є одним з найяскравіших, представлених на пітчингу. У колективному листі експерти також просили керівника відомства знайти кошти на фінансування фільму. Міністерство культури Росії запевнило продюсерів картини, що проект буде переданий до Фонду кіно і наприкінці серпня буде розглянутий на засіданні Опікунської ради. Поки Мінкульт РФ очікує позитивного рішення Фонду кіно.

 

У жовтні 2012 року «Милий Ханс, дорогий Петро» на засіданні Німецько-російського фонду розвитку проектів спільного виробництва отримав грант 20 тис. євро на девелопмент. У березні 2013 року в Берліні завершилися переговори про спільне виробництво між главою загальнонімецького авторського фонду Петером Дінгесом (German Federal Filmboard, FFA) і художнім керівником «Студії "Пассажир"» Олександром Міндадзе, що виступає автором сценарію і режисером картини. За словами авторів проекту, це перший випадок, коли загальнонімецький фонд FFA, що займається в основному підтримкою національного комерційного кіно, має намір приєднатися до проекту і брати участь у копродукції.

 

У фільмі «Милий Ханс, дорогий Петро» розповідається історія радянського інженера Петра М. і його німецького колеги Ханса Ф., прибулого у відрядження в Радянський Союз на скловарної завод перед початком війни.

 

Сюжет заснований на реальних подіях передгрозового часу, спогадах їхніх безпосередніх учасників. На роль Ханса затверджений німецький актор Якоб Діль. Жіночу роль зіграє німецька актриса Біргіт Мініхмайер («Парфумер: історія одного вбивці» Тома Тиквера та «Біла стрічка» Міхаеля Ханеке). Ще одну роль виконуватиме Марк Вашке («Будденброки» Генріха Брелер, «Барбара» Крістіана Петцольда). З німецької сторони стрічку продюсує Хейно Декерт («Щастя моє» і «В тумані» Сергія Лозниці, «Віват, антиподи!» Віктора Косаківського).

 

Пітчинг кінопроектів - нова форма одержання держфінансування в Росії. Цьогоріч на ньому український режисер Ігор Подольчак представляв свій новий проект - повнометражний художній фільм «Доміно» (за романом Андрія Білого «Петербург»). Проект не отримав підтримки.

 

Варто відзначити, що «Доміно» (продюсер від України - Максим Асадчий, компанія PRONTO FILM) переміг на 4-му пітчингу Держкіно в Україні. Загальний бюджет фільму - трохи більше 22,537 млн. грн. Частка Держкіно України - трохи більше 11,268 млн.грн. Фільм показує проблему тероризму крізь призму архетипних відносин: батько-син, особистість-влада. Розповідає, як ідеологічні химери ведуть до насильницьких дій і призводять до деструкції особистості, сімейних і суспільних відносин.

 

Олеся Анастасьєва для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13009
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду